Американската армия се извини за инцидента в Чешнегирово

OFFNews 05 юни 2021 в 21:03 2041 0

Американската армия се извини за инцидента в Чешнегирово, при който военни нахлуха погрешка в цех в по време на учение.

"Искрено се извиняваме на предприятието и неговите служители. Винаги се учим и разследваме причината за случилото се“, се казва в позицията, цитирана от bTV.

Оттам уверяват, че ще приложат строги процедури за определяне на районите за ученията, за да не се случват подобни неща.

Инцидентът става на 11 май. Към 13:30 ч 7 американски военни нахлуват с картечници и автомати в производствен цех, претърсват го и това силно изплашва персонала. Униформените въоръжени нахлуват с викове Sit down! Sit down!, но не всички работници разбират какво се иска от тях. След случилото се работник разказва, че половин час не е могъл да се овладее и да спре да трепери. Нито един от ужасените работници не посмява да се обади на тел. 112. Успяват само да кажат какво става на собственика Марин Димитров, който впоследствие иска обяснения.

Случилото се е запечатано от охранителните камери в цеха. За него се разбра публично две седмици по-късно. Извинения бяха поднесени от американското посолство у нас и от българското военно министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови