Адвокатът на Цветан Василев: Само с дявола не са го свързвали

ОFFNews 25 март 2015 в 21:50 2748 2

Цветан Василев

Според адвоката на Цветан Василев - Константин Симеонов, няма доказателства клиентът му да стои зад предполагаемия купувач на мажоритарния дял на БТК LIC33. 

"По принцип, всичко е възможно в този свят, но докато няма доказателства, всичко е празни приказки. Само с дявола още не са свързали Цветан Василев", коментира пред Нова телевизия Симеонов.

БТК, "Дунарит", "Авионамс", НУРТС, "Гарб" и First Digital бяха продадени за 1 евро на дружеството LIC33, собственост на Пиер Луврие.

LIC33 е закупила активите заедно с ангажимента да рефинансира всички дългове на БТК към различни банки, които вълизат на 900 млн. евро.

От дружеството са категорични, че нямат никаква връзка с Цветан Василев. 

В същото време по-рано днес от VIVACOM обявиха, че официално сделка все още няма. 

Връзката между Цветан Василев и купувача на БТК е очевидна, категоричен е бившият министър на икономиката Трайчо Трайков. 

"Става дума за стратегически активи и за прозиращи връзки с Кремъл. И по двете линии държавата е длъжна да прояви любопитство какво се случва", допълни той. 

Според експертите проучването на дружеството купувач LIC33 трябва да е внимателно не само заради военните заводи в списъка, но и заради НУРТС и ГАРБ.

Другото притеснение е свързано с евентуална руска връзка на инвеститорите, представили се като "европейски". Според тях това може да противоречи на членството ни в ЕС и НАТО.

"Ние виждаме едни хора, които са практически неизвестни, за които единственото, което научаваме е, че може би имат контакти с руски олигарси", коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. 

Преди да каже категорично да или не на сделките, държавата изчаква повече информация кой стои зад LIC33.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови