Адвокатът на Цветан Василев: Само с дявола не са го свързвали

ОFFNews Последна промяна на 25 март 2015 в 21:50 1847 2

Цветан Василев

Според адвоката на Цветан Василев - Константин Симеонов, няма доказателства клиентът му да стои зад предполагаемия купувач на мажоритарния дял на БТК LIC33. 

"По принцип, всичко е възможно в този свят, но докато няма доказателства, всичко е празни приказки. Само с дявола още не са свързали Цветан Василев", коментира пред Нова телевизия Симеонов.

БТК, "Дунарит", "Авионамс", НУРТС, "Гарб" и First Digital бяха продадени за 1 евро на дружеството LIC33, собственост на Пиер Луврие.

LIC33 е закупила активите заедно с ангажимента да рефинансира всички дългове на БТК към различни банки, които вълизат на 900 млн. евро.

От дружеството са категорични, че нямат никаква връзка с Цветан Василев. 

В същото време по-рано днес от VIVACOM обявиха, че официално сделка все още няма. 

Връзката между Цветан Василев и купувача на БТК е очевидна, категоричен е бившият министър на икономиката Трайчо Трайков. 

"Става дума за стратегически активи и за прозиращи връзки с Кремъл. И по двете линии държавата е длъжна да прояви любопитство какво се случва", допълни той. 

Според експертите проучването на дружеството купувач LIC33 трябва да е внимателно не само заради военните заводи в списъка, но и заради НУРТС и ГАРБ.

Другото притеснение е свързано с евентуална руска връзка на инвеститорите, представили се като "европейски". Според тях това може да противоречи на членството ни в ЕС и НАТО.

"Ние виждаме едни хора, които са практически неизвестни, за които единственото, което научаваме е, че може би имат контакти с руски олигарси", коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. 

Преди да каже категорично да или не на сделките, държавата изчаква повече информация кой стои зад LIC33.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2015 в 09:05

doni!
Явно си много просто момче/момиче:). Или си лакейче на #КОЙ:)

25.03 2015 в 23:38

Не са го свързали, защото самият той е дявола, или поне си мисли, че е! Само че такива хитреци често остават с пръст в задника! Лични аз му го пожелавам от сърце!