Цветан Василев се оттегли от "Ботев" (Пловдив)

Ивайло Анев Последна промяна на 23 март 2015 в 15:43 3583 5

Цветан Василев

Собственикът на "Ботев" (Пловдив) Цветан Василев се оттегля от отбора. Това обяви самият той на официалния си сайт.

Банкерът ще предостави безвъзмездно всичките си акции, притежавани чрез "Инфраструктура" АД, на сдружението на феновете "Сдружение за "Ботев", което и сега има дял в клуба.

"В условията на тотална атака, целяща пълното ми дискредитиране, всеки човек, всяка компания, дори всяка идея и мечта, свързани по някакъв начин с мен, са анатемосвани и поругавани. Осъзнавайки всичко това и съобразявайки се с реалностите, реших, че най-добрият начин да ви помогна на този етап е, като оставя нещата във ваши ръце. Звучи тъжно, но повярвайте ми, че това е дълго обмисляно и много, много тежко взето решение", се казва в съобщението на личния сайт на Василев до феновете.

"Убеден съм, че придобивайки контрол над любимия клуб, вие ще намерите най-добрия начин със сила, воля и непоколебимост да излезете от неимоверно трудната ситуация", допълва мажоритарният собственик на останалата без лиценз Корпоративна търговска банка (КТБ).

Василев изрази съжаление, че не е успял да завърши започнатото в "Ботев". С влизането му в клуба бяха афиширани амбиции за голям проект, бяха взети играчи със солидни трансферни суми и високи заплати. "Ботев" получи и стадион "Христо Ботев" на концесия за 35 години и обяви намерения за инвестиции в размер на 20 млн. лева. Кризата с КТБ обаче сложи край на тези планове.

"Но вие не се предавайте, продължете борбата. Аз ще следя внимателно събитията и при всяка открила се възможност ще продължавам да помагам с каквото мога. Горд съм, че макар и за кратко, бях част от легендата "Ботев". Благодаря ви за многото щастливи мигове, които ми доставихте", завършва Василев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2015 в 11:42

Абе и ти си човек и теб майка те е раждала НО лошо за Ботев сега и стадиона е на половина завършен и кой знае колко години ще седи в центара на Пловдив в такъв вид... С теб в Ботев беше най-добре и за нас феновете.

23.03 2015 в 18:43

Е как, ще вземе Цървена Звезда нали е в Сърбия :)

23.03 2015 в 16:34

Нема кинти, нема нема кинти,
Скоро няма да си зимам Бентли!

23.03 2015 в 16:20

Не му вярвайте на този крадец финансирал всички проекти на ДПС!
Ето схемата - Боко Тиквата по време на ГЕРБ1 надува банката насочвайки към нея държавни пари, а от там тя започва да разполага със сериозен финансов ресурс за да работи на загуба отпускайки кредити на фирми обвързани с ДПС, ГЕРБ и БСП. Така едните продължават да трупат власт върху държавата, а "хазната" бива използвана и.. фалирана. Разбира се робите платиха частични загуби на част от шараните, а хора като Пеевски си прехвърлиха парите в други банки докато БНБ ни уверяваха, че всичко ще е наред и че не трябва да си теглим пари от банката. Интересно е да се знае, че сумата, за която Кремиковци беше продадено от Боко на FiBank също потъна там.

Затова чуждестранна независима фирма не разследва къде потънаха 4-те милиарда. Няма кой да го иска от дошлите да управляват с евтино купен вот. Коалиция Бостан 13 години.

23.03 2015 в 16:16

:( Кучешки късмет имаме мамка му, разсипаха го тея мръсни изедници - ся и да го подари отбора на дружеството на феновете какво ? Понеже имаме безброй пари да си довършим стадиона ли или какво ...