81 деца на загинали и пострадали служители на МВР получиха по 300 лева за Великден

OFFNews 13 април 2022 в 16:26 883 0

81 деца на загинали и пострадали служители на МВР получиха по 300 лева за Великден, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. 

Средствата са от благотворителната кампания на ведомството. 

На три от децата, завършващи тази година средното си образование, са преведени и по 700 лева. "Каузата на Министерството на вътрешните работи да сме опора в ежедневието на децата, претърпели тежката загуба на родител продължава да обединява съмишленици", допълват от МВР.

Оттам благодарят на хората, засвидетелствали своята подкрепа с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си. 

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи.

Благодарение на дарителите през изминалата 2021 година, участващите в благотворителната кампания на министерството деца получиха по 1000 лева за Коледа, както и по 400 лева за Великденските празници.

Част от набраните средства бяха заделени за завършващите средното си образование – на зрелостниците бяха преведени по 800 лева. По 700 лева получиха всички деца за началото на учебната година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови