6000 л нелегален дизел задържаха митничари в София

OFFNews 08 юни 2017 в 14:18 2081 1

6000 л нелегален дизел задържаха митничари в София

6000 литра гориво без документи за платен акциз задържаха при съвместна проверка служители на Митница Столична и Главна дирекция „Национална полиция".

На 07.06.2017 г. е извършена проверка на обект за търговия с горива в района на София. В обекта не са констатирани нередности, но митническите и полицейските служители установяват, че на територията на бензиностанцията са паркирани три превозни средства - два микробуса и един пикап.

В каросериите на превозните средства са натоварени общо четири пластмасови контейнера - три с вместимост от по един тон и един с вместимост от три тона, всички пълни с жълтеникава течност с мирис на гориво, по предварителни данни - дизел. Пластмасовите съдове били съоръжени и с маркучи и средства за преливане и зареждане на горивото.

Установено е, че превозните средства и съдовете с енергийни продукти се ползват от съдържателя на бензиностанцията, но той не е представил документи, доказващи заплащане, обезпечаване или начисляване на дължимия акциз.

Общото количество гориво е в размер на 6000 литра и е задържано в склад на Митница Столична заедно с трите превозни средства. Взети са проби за анализ. Предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение по ЗАДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

09.06 2017 в 07:49

А искаш ли да дрънкаш по-малко излишно, и повече да си затваряш човката?
Тебе сигурно те храни баща ти. А ония хора може да хранят децата си.
 
X

Да помогнем на украинските деца!