Морето върна тяло на мъж, катер и дрон издирват майка и дъщеря

Жертвите на потопа в Царево най-вероятно са поне 4, вълните изхвърлили и отнесли обратно труп на жена

OFFNews 06 септември 2023 в 08:06 4014 1

Новоднение

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Катер издирва телата на две жени в морето край Царево

Бурното море върна тяло на мъж на брега в Царево. Все още се издирват две жени, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев. 

Спасители претърсват целия залив. Бреговатат охрана с катер също продължава издирването на едно тяло, което бе забелязано сред вълните. За огромно съжаление, дадохме жертви, това е нещо, което не мога да преглътна. Сега най-важно е всички да бъдат спокойни, каза Лапчев тази сутрин по БНТ. 

В издирването е включен и дрон. 

Един от загиналите в Царево е идентифициран. Той е от Смолян, живеел е в Несебър. Той е извършвал строителна дейност по къщата на двете жени, които се издирват.

Открит е и труп на жена, но той беше завлечен обратно в морето от силното вълнение, заяви директорът на Областната дирекция на МВР- Бургас Емил Павлов от кризисния щаб в Царево. 

"Починалият мъж е на 61 години. Едната издирвана жена е на 54 години, а другата е дъщеря й - на 30", добави още Павлов. 

Вероятно става въпрос за председателя на Районния съд Мария Москова и дъщеря й – д-р Даниела Йорданова, ветеринарен лекар, които са в неизвестност от близо 24 часа. 

Така жертвите на потопа в Царево може да се окажат четири. 

Синеморец още е изцяло откъснат – затворен е пътят Ахтопол Синеморец, и няма ток, каза още Лапчев по бТВ. По думите му най-тежко остава положението в с. Кости.  

Вече имаме ток и вода, няма опасност за хората. Чакаме да дойдат доброволците, за да помогнат първо в къщите на хората, после ще оправяме улици и инфраструктура, информира кметът на Кости. 

Обстановката постепенно се нормализира, вълната намаля, каза още Георги Лапчев. 

Оттичането на реките в посока към брега продължава, затова предупреждението за разливи остава, както и бедственото положение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика