Quantcast

37-и български военен контингент започна участието си в мисията на НАТО в Афганистан

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2018 в 20:59 2477 2

Официална церемония по предаване и приемане на отговорностите между 36-ти и 37-и български контингенти, участващи в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“ и награждаване на отличени военнослужещи се проведе в лагера на българския контингент на летище Кандахар в Афганистан.

Актът за сдаване и приемане на правомощията между командира на 36-ти контингент полковник Веселин Василев и командира на 37-и контингент полковник Митко Димитров беше подписан в присъствието на председателя на комисията по сдаване и приемане полковник Христо Христов – началник на отдел „Операции” в Съвместното командване на силите.

В церемонията участваха командирът на Командването за тренировка, обучение, подпомагане и съветване-Юг в Кандахар бригаден генерал Джон Шанахан, заместник-командирът на Командването и командир на база „Летище Кандахар“ полковник Паул Ларсон и представители на коалиционните партньори, участващи в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“.

Със заповед на командира на Националния поддържащ елемент на САЩ в Афганистан генерал-майор Андрюс Попас бяха наградени с „Бронзова звезда“ командирът на 36-ти контингент полковник Веселин Василев, щабният офицер от състава на контингента подполковник Димитър Димитров, командирът на екипа от съветници подполковник Любомир Маринов и главният сержант на 36-тия контингент старшина Петър Симеонов.

Българските военнослужещи от състава на 36-ти контингент бяха наградени с награден знак на НАТО за участие в мисията „Решителна подкрепа“.

За подкрепата и поддръжката на българските контингенти и за приноса в опазването и поддържането на мира и сигурността в света със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов бяха отличени ръководители на структури от Командването за тренировка, обучение, подпомагане и съветване - Юг в Кандахар.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

2

Maма

18.12 2018 в 08:45

Момчета, какво имане имате изгубено в Афганистан? Какво браните там, докато в България родителите ви са жертва на циганския произвол? Не сме ви раждали за пушечно месо - разменна монета за индулгенции на престъпните властници! С тяхна помощ в България тайно никнат анклави на други държави, изкупуващи земята ни, където български крак не може да стъпи.

27639

1

sottozero

18.12 2018 в 00:44


тия чий го държат там?

на чия издръжка бранят краварските интереси по света и защо?

има ли държава България?