300 лв. помощ за всеки украински студент в Медицински университет-София

Александра Маркарян 09 март 2022 в 15:13 2135 0

Лъчезар Трайков

Снимка МЗ, архив

акад. Лъчезар Трайков

По 300 лв. еднократна помощ ще отпусне на всеки свой студент от Украйна Медицински университет-София, след одобрение от Академичния съвет. Това бе решено на Ректорски съвет в понеделник и обявено на срещата на ректора акад. Лъчезар Трайков с украински студенти, съобщават от МУ-София.

Във висшето училище учат 39 студенти от Украйна в редовна форма на обучение. 25 от тях присъстваха на срещата и разказаха от какво имат нужда в сегашната кризисна ситуация.

Ръководството на МУ-София ще съдейства за допълнително провеждане на пропуснати упражнения и успешно приключване на учебната година на онези от тях, които са пристигнали по-късно за летния семестър поради военните действия, или пък все още са в родината си и не могат да се върнат за учебните занятия.

Планира се и осигуряване на стаи в общежитията на университета, където да бъдат настанени при нужда семействата на наши студенти, избягали от военните действия в Украйна.

Както вече бе обявено, наемите за общежитие на всички украински студенти в МУ-София до края на учебната година ще бъдат поети от бюджета на Студентски съвет към университета.

Ръководството на МУ-София следи внимателно обстановката в Украйна и е в готовност да реагира в подкрепа на своите чуждестранни студенти, в зависимост от промяната в ситуацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!