25-годишна жена отглежда петте си деца със 190 лева на месец

Вероника Шербанова Последна промяна на 27 март 2014 в 12:49 22735 90

Снимка bTV

Лена с децата си

25-годишна жена отглежда сама петте си деца със 190 лева на месец.

Лена Стоянова е отраснала в домове за сираци. Омъжена е и със съпруга й успяват да се справят, но преди четири месеца той влиза в затвора. Оттогава Лена сама се грижи за петте деца, като в същото време е бременна с шесто.

Единственият доход на жената са детските надбавки от 190 лева на месец, а наемът на апартамента, в който живее с децата си и майката на съпруга си, е 270 лева.

Тъй като Лена не може да събере сумата за наема на жилището, скоро ще трябва да го напусне.

Нито Лена, нито свекърва й успяват да си намерят работа. Нямат пари за сметки, затова живеят без ток през последните три месеца.

„Живеем на свещи. Когато има свещ – свети, когато няма – няма“, разказа Лена пред bTV.

Не мога да се изкъпя като хората. Банята все едно е от каменната ера. Храня се с храната на децата. Не ям много – 3-4 филийки, допълва тя.

Аз нямах детство и не искам същото да се повтори с децата ми. Няма да го позволя. Не съжалявам за нито едно, мои са си, казва Лена.

За да може да отглежда децата си Лена Стоянова разчита на помощта на хората. Един й пазарува, друг й дава дрехи.
Не разчитам на помощ от държавата. Потърсих помощ от Агенцията за закрила на детето, но не им дадох адреса, за да не ми вземат децата, допълва Лена.

Лена се надява тя и майката на съпруга й да намерят работа, за да могат да се изхранват и да си позволят по-хубаво жилище.

*След публикуването на материала наши читатели ни помолиха за контакти на Лена Стоянова. Не сме упълномощени да публикуваме телефона й, но който има желание да го получи, може да пише на редакционния ни имейл offnews@offnews.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.01 2015 в 17:20

еми да се възползва от 16те вида социални помощи в България (ако има такива)които ползвала и ромката

28.03 2014 в 21:45

...и че бутоните първа и последна страница водят все до последните коментари.

28.03 2014 в 21:43

Коментирате ли тук, имайте предвид, че коментарът Ви може да бъде изтрит без уведомление, обосновка, кратичка рецензия или поне линк към правилата и напушената точка.

28.03 2014 в 19:27

И два въпроса към Лена: как очакваш помощ от държавата след като не си даваш адреса и второ, кой е тоя работодател дето ще те наеме бременна (в каквото състояние си приоритетно през последните 7 години?

28.03 2014 в 18:39

И ако не беше влязъл в затвора, щеше да продължи да ги сере на конвейер, така ли? А е само на 25. С какво се различава от мангалите?

28.03 2014 в 16:27

Яко е как всички коне с капаци говорят за телефони, чипсове, лаптопи и тн, а никой дори не е споменал това, като се казва, че на човек му трябват средства, за да има деца.

28.03 2014 в 16:21

eli, въпросът не е колко си беден или богат, а как приемаш нещата и можеш да оцениш, кое е важното, а кое преходната придобивка, която след половин година вече е остаряла, има нов модел, по-лъскав и скъп. Моите деца не са лишени от материални неща, не съм казала това, те учат в добро училище, спортуват и имат всички съвременни екстри, но ги уча, че не това е важното. А когато човек иска да се чувства беден и нещастен, той винаги ще бъде такъв, без значение колко има, защото винаги ще имя някой, който има повече, знаете приказката за чуждата кокошка - патка...затова твърдя, че хората оправдавайки се с липса на пари, за да не раждат са егоисти, имам познати, дето минаха второто 20 и още чакат да се замогнат за семейство и висят на вратовете на родителите си. Това не са зрели и социално отговорни хора, та те не могат да се грижат за себе си, камо ли за друг или не искат да си нарушават рахата и върховенството на собственото АЗ...

28.03 2014 в 15:57

На тези, дето твърдят, че най-правилно е да не се помага на такива хора, не им ли идва на акъла, че ако не им се помага, те ще станат като баща си, просто защото няма да имат друг изход. Децата вече са родени и ще се чувстват най-добре при майка си. Вярно, може би е тъпо да се крие от социалните, ама не може да се твърди със сигурност, защото може да има неща, които не знаем по случая.
И изобщо не смятам, че е престъпление да раждаш по 5-6 деца. Ами, тя може и жена на милионер да е и да ги роди, пък после той да фалира и да останат без препитание. Останалите българи като чакат да станат милионери, та да родят по едно, какво... Прокопсали сме сигурно като няма кой да работи да изкарва пенсиите на пенсионерите.

28.03 2014 в 15:36

Боряна искрено ти пожелавам , когато децата ти пораснат и започнат да се чувстват по - бедни , по- ощетени от останалите деца и обвинят теб , че ти си ги родила и си им осигурила тази съдба, да продължаваш да мислиш по този начин . Късмет скъпа

28.03 2014 в 15:30

Повечето коментари са меко казано срамни и обидни, но говорят повече за масовия егоизъм на хората. Ние навремето като не сме яли чипс, киндер и макдоналдс и тем подобни, като нямахме телефони (даже и домашни) да не би да не сме станали хора. Колкото повече материални изкушения ни заобикалят толкова по-тъпи, злобни и егоисти ставаме. Онасис е казал, че на всеки не му стигат парите, на кой за хляб, на кой за яхта... Браво на момичето, че иска да си отгледа децата. Как може да предлагате да ги дадете за осиновяване, на кого, дали някой чужд човек ще ги обича повече от родната им майка? Аз лично познавам многодетни семейства с малки финансови възможности, но със страхотни деца, талантливи и ученолюбиви, защото се отглеждат наистина с любов и желание, както и обратния пример на супер заможни и презадоволени лекета.. Но е много по-лесно да нападнеш беззащитния.А на тия които "не си позволяват деца, защото нямат достатъчно пари" ще им кажа, че колкото и да имат егоизма, че няма да има за тях, а за едно дете ще им пречи цял живот, едно е да имаш, но друго е да даваш, да споделяш, да жертваш. И на последно място искам да кажа, че не говоря наизуст, аз също имам деца - три и се опитвам да ги науча на ценното и непреходно в живота, злобата, завистта и присмеха към слабия са най-лесни, по трудно е да си добър.