2 от децата, приети със съмнение за натравяне в Пловдив са изписани, нови 4 постъпиха в болница

Спортното училище „Васил Левски" 15 септември 2022 в 08:09 1652 0

Спортното училище „Васил Левски

Снимка Спортното училище „Васил Левски"

Спортното училище „Васил Левски"

Две от децата, ученици в спортното училище „Васил Левски" в Пловдив, които бяха приети в инфекциозна клиника след съмнения за хранително натравяне, бяха изписани. 

Припомняме, че вчера 12 ученика от училището бяха приети в болница, а общо 65 ученици бяха със съмнения за хранително натравяне след хранене в училищният стол.

Спортните училища у нас започват учебната си година по-рано - на 1 септември. Така те вече са в режим на редовно обучение и са се хранили в стола на училището. Менюто е включвало кебап и свинско със зеле, съобщи доц. Иван Балтаджиев, зам.-началник на Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги”. 

Останалите 10 деца засега остават на лечение. От Агенция по храните са взели проби от храните в стола, които са изпратени в лаборатория. РЗИ Пловдив пък изказаха съмнение че е възможно натравянето да е станало по друг начин, защото имало данни, че децата са се хранили и в съседни на училището обекти.

Започнала е спешна проверка, която ще установи на какво се дължи натравянето сред учениците на спортното училище в Пловдив.

Междувременно още четири деца от спортното училище в Пловдив са приети тази нощ в болница със симптоми на хранително отравяне, съобщи Нова телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови