Ексклузивно Консултациите при президента: ГЕРБ - готови сме с кабинет. Радев: Не бързам за служебно правителство

16 коли пресичат границата ни с Гърция всяка минута

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2019 в 21:36 3052 0

Повече от 16 коли пресичат границата ни с Гърция всяка минута.

От полунощ до 15 ч. днес през ГКПП Кулата са преминали 10 400 моторни превозни средства, през Маказа - още 4 380. Така средно на час през граничните пунктове са минавали по 985 коли, на минута - над 16.

В последните две седмици се наблюдава изключително интензивен трафик през ГКПП на българо-гръцката граница, завишено е и движението на гражданите от трети страни, съобщава ГД "Гранична полиция".

Оттам препоръчват хората да използват и ненатоварения ГКПП Илинден. Пътуващите към Гърция може да минават и през ГКПП Златоград. Ненатоварени са също ГКПП Ивайловград и ГКПП Капитан Петко Войвода на българо-гръцката граница.

На българо-сръбската граница трафикът също е интензивен. До 15 ч. през ГКПП Калотина на изход и вход за леки автомобили са преминали общо 4717 моторни превозни средства (1863 за излизане и 2854 за влизане в страната).

На българо-турската граница, на ГКПП Капитан Андреево, е интензивен трафикът за товарни автомобили на изход. Преминалите в последните 15 часа от денонощието през пункта моторни превозни средства са 2389 (1650 на изход и 739 на вход). Превозните средства, преминали през ГКПП Лесово, са общо 499 (244 на изход и 255 на вход).

На българо-румънската граница, на ГКПП Дунав мост - Видин, трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. Също за излизане от страната за леки автомобили е интензивно движението на ГКПП Дунав мост - Русе, ГКПП Кардам и ГКПП Дуранкулак.

На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови