132-километров маратон на 22 август в Родопите

OFFNews 05 август 2015 в 16:14 3669 1

Снимка persenk-ultra.com

Маратонът през 2014 година.

Ултрамаратонът Персенк тази година ще стартира на 22 август в Родопите. 

Състезанието ще продължи 36 часа и ще обхваща разстояние от 132 км, с денивелация - 5387 м. Точно заради това участниците трябва да са с добра предварителна подготовка, както физическа, така и психическа.

Тази година състезанието ще започне на 21 срещу 22 август в 00:00 часа. Състезателите ще бъдат подложени на разнообразни метеорологични условия, а трасето, по което ще преминават е признато със своята голяма трудност от International TrailRunning Association и включва: Асеновата крепост, стария римски път, български села със запазен автентичен бит и култура, скалното образование "Чудните мостове" и ще завърши именно с внушителния връх Персенк, Родопи.

9 подкрепителни пункта ще са разположени на почти равни интервали на 132-километровото трасе, като там участниците ще бъдат снабдени с храна и ще имат възможност да подменят запасите си от вода, като така на състезателите няма да им се налага да мислят за нищо друго освен за придвижването си по трасето. 

За участие в състезанието е нужна предварителна застраховка, задължителна екипировка, ранно онлайн записване, както и заплащане на такса, варираща между 30 и 60 евро.

Повече информация, пълните правила и програма можете да откриете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови