12 българи ще учат със стипендия в Европейския университетски институт

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2014 в 09:32 1958 1

12 българи ще учат със стипендия в Европейския универстетски институт. Това ще стане възможно, след като днес правителството приеме решение за присъединяване на България към Конвенцията за основаване на института

Институтът предлага 1-годишна магистърска програма в областта на правните науки, докторски програми и научни изследвания по история и цивилизация, икономически, юридически, политически и правни науки.

Страни по Конвенцията са 21 държави-членки на ЕС.

Те са поели задължение да признават дипломите, издадени от Европейския университетски институт. Ратифицирането на Конвенцията от Народното събрание ще даде възможност на младите хора от България да се обучават и да провеждат научноизследователска работа в един от най-престижните институти в Европа в областта на обществените и хуманитарните науки.

За България са определени до 12 стипендии годишно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.04 2015 в 19:21

Здравейте,

Пиша Ви относно Вашата статия за Европейския Университетски Институт от края на миналата година. Трябва да знаете, че тя се оказва от части лъжа, защото България не е направила нищо за да осигури дори една стипендия за български студенти за идната академична година, както Вие пишете и както се обеща - видно от стенограмите от дебатите по ратифицирането. Макар България да е пратила ратификационния документ, отговорните лица от Министерство на Образованието се правят на не разбрали и не отговарят на повикванията от институтa. Моля Ви, или се свържете с горепосоченото ведомство и припомнете, че то има международни задължения да изпълнява, както и обещания към българските граждани, или напишете нова статия, която отговаря на истината.