10 години властите във Варна не знаели за фестивала в Шкорпиловци

OFFNews 31 август 2017 в 10:02 15748 3

10 години властите във Варна не знаели за фестивала в Шкорпиловци

Снимка БНТ

Местната власт и институциите във Варна не подозират, че на плаж Изгрев до Шкорпиловци вече 10 години се провежда мащабен технофестивал, съобщава БНТ.

Събитието ежегодно привлича големи групи младежи от цяла Европа, като на мястото се изграждат сцени, поставят се тонколони и работят барове. Музиката е силна, но официално оплаквания постъпили едва преди дни. Чуждестранни туристи споделили, че събитието сред тях било известно като Bulgarian Teknival, който се провежда вече десета година

Кметът на Шкорпиловци Красимира Атанасова признава, че ежегодно на място идват големи групи къмпингуващи и и се чувала и силна музика. Плажът е държавен, но пътят към него и части от гората са частни. Това означава, че само собственикът на земите и държавата могат да разрешат или забранят провеждането на подобно събитие. 

"Трябва да ни уведомят, когато на територията на общината се провежда някакво подобно организирано събитие. Нямаме представа даже кой е организаторът на това събитие. Миналата година, ако се е случвало, не съм била уведомена. Тази година съм уведомена от началника на полицейския участък", твърди кметицата.

Пред БНТ плажуващи разказаха, че става въпрос за ежегоден фестивал. Те обаче също не знаят кои са организаторите.

За събитието и тази година са дошли стотици туристи с палатки и кемпери. Имало и огнища, които били на по-малко от 100 метра от най-близката гора, което е в нарушение на закона. Къмпингуващите твърдят, че на място се продават алкохол и храна, въпреки че от НАП не са установили търговска дейност.

От полицията във Варна заявили, че след направени проверки двама души са задържани за притежания на наркотични вещества, а на къмпингуващите е разяснено, че престоят им на частен имот е незаконен.

"Има предупреждение и съставени актове. Вчера това са обяснявали на всеки един от присъстващите там и в момента се изнасят", заяви кметът Атанасова.

Фестивалът не носил приходи в общината, а след провеждането му оставали само отпадъци, за които обаче не е ясно били ли са извозвани от местната сметопочистваща фирма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12535

3

Todd

01.09 2017 в 04:15

Как държавен чиновник ще знае нещо ? Те не знаят защо ходят на работа вие ги занимавате с фестивали :) :) :) Карате ги да си размърдат дебелите задници за да изкарат някой лев за държавата ли ? Това няма никакъв шанш да се случи в тая държава независимо в кое населено място ...

25665

2

Victimized

31.08 2017 в 13:07

Толкова много скандални неща се случват в България, Оффнюз търси сензации с малоумни заглавия ....

12005

1

xIncubus

31.08 2017 в 11:13

Абе, OFFnews, проверявайте си малко фактите.
Красимира Анастасова изобщо не е кмет на Шкорпиловци, а на Долни Чифлик (общината).
Още повече, че имаше запитване към кмета на Шкорпиловци -
Атанас Кателиев - и той е дал отговор, че няма проблем да се проведе текнивалът там.