Тренчев: Категорично се оттеглям като президент на "Подкрепа"

OFFNews 07 февруари 2015 в 11:22 6602 8

Константин Тренчев

"Преди 4 години бях принуден да отстъпя под напора на молбите на нашите членове. Но компромисът, който направих, трябва да приключи".

Това обяви в интервю за вестник "Стандарт" основателят и единствен президент на КТ "Подкрепа".

Утре - 8 февруари, Тренчев навършва 60 години, навършват се и 26 години от създаването на Конфедерация на труда "Подкрепа". За утре е насрочен и 9-ият конгрес на синдиката, на който Тренчев се готви да се оттегли.

Той обяви, че се оттегля и на конгреса преди 4 години, но никой от профсъюза не събра смелост да се кандидатира и да седне на неговото място.

"Сега не мисля да отстъпвам под влиянието на никакви молби. И отдавна съм предупредил нашите хора. Пък и не виждам нищо драматично в това, че се оттеглям", категоричен е дългогодишният президент на "Подкрепа".

Той отрича, че ще влиза в политиката и казва, че никога не е искал да бъда част от политиката.

Просто ненавиждах комунистическия режим и му се противопоставих открито. Казах го на висок глас по западните радиостанции. И това промени съдбата ми. Направи ме известен. Но ме принуди да се занимавам с нещо, което никога не е било детска мечта. Впрочем никой друг в началото не искаше да оглави "Подкрепа", разказва още синдикалният лидер.

На въпрос в интервю за Нова телевизия днес дали ще се кандидатира за президент на КТ "Подкрепа", вицепрезидентът Димитър Манолов каза, че ще го направи, ако няма друг избор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови