Българин е ритнал жената в берлинското метро, крие се у нас

OFFNews 14 декември 2016 в 16:12 39744 21

Българин е ритнал жената в берлинското метро

Българин е нападателят, който рита жена в берлинското метро. Това съобщава "24 часа" като се позовава на говорителя на прокуратурата Мартин Щелтнер. Пред кореспондент на изданието той обяснил, че мъжът със сигурност е български гражданин и че всичко говори за това, че и останалите са негови сънародници.

Мъжът, който изневиделица рита жената в гръб по стъпалата на метрото в квартала „Нойкьолн“, се е укрил в България и в момента германските власти подготвят иск до българските си колеги за екстрадирането му в Берлин. Според информация на „Берлинер цайтунг“ пък четиримата нападатели са роднини.

На въпрос на „24 часа“ защо жената е подала сигнал за атаката толкова късно, Щелтнер обясни, че тя е забелязала, че ръката й не е навехната, а счупена, едва дни по-късно. Тогава решила да се оплаче в полицията.

Видеото от нападението бе публикувано в петък. В понеделник първият от компанията бе задържан за разпит и освободен. Срещу него засега не е повдигнато обвинение, тъй като няма доказателства, че е участвал в атаката. Може да отговаря обаче за престъпна небрежност, ако това бъде доказано. Според германския закон неоказване на помощ на пострадал при възможност тази помощ да се даде е престъпно нехайство. Задържаният е дал достатъчно показания, за да успее полицията да залови всички извършители. Берлински известни личности обявиха парична награда за онзи, който издаде извършителя. Щелтнер обясни, че когато това е в помощ на държавата законът поощрява подобни награди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

25

El Commandante

15.12 2016 в 13:01

Новак, отново си абсолютно прав.
Само по себе си нищо няма да се промени, просто ще се знае, че престъплението е извършено от циганин,а не от българин и на тебе ще спрат да гледат германците по същия начин както на тоя...

20696

24

Новак

15.12 2016 в 11:32

Коменданте, а мислиш ли, че като в българския паспорт на този изрод (а и на другите подобни) пише Циганин или Мангал нещо ще се промени? За редовия немец този престъпник е българин. Като говоря с мои колеги - немци те ми казват, че тоя от метрото ми е сънародник и не са ме питали какво ни пише в паспортите. Измежду циганите има и свестни хора, които работят и живеят нормално.
Трябва да имаме силна държава та такива уроди (независимо от какъв етнос са) да са в затвора, а не да шетат по света. Защото този е с богато криминално минало, а е на свобода и някой го е пуснал да излиза и влиза в България свободно. И този някой най-вероятно не е циганин.

12022

23

sw

15.12 2016 в 09:13

Съзнателно или не, в медиите постоянно се бърка понятието гражданство и етническа принадлежност. В случая става въпрос за български гражданин с ромска етническа принадлежност
(т.е. циганин, или на немски Zigeuner).

20696

18

Новак

15.12 2016 в 04:38

Тази тема дали е "чист" българин или циганин е за наша вътрешна консумация. Това какво решава? Клеймото се лепва върху всички нас като нация колкото и несправедливо да е това.
Безнаказаността и беззаконието в България водят до това всякаква измет да си мисли, че може да прави каквото си иска. Информация от типа - "Престъпникът се е укрил в България" за какво говори? И как да е иначе след като посред бял ден в центъра на столицата се убива човек заради забележка за клаксон, едва ли не всяко второ по-сериозно засичане на пътя завършва с бой. Оня ден били дете на Женския пазар. Колко са случаите за насилие в училищата. Вербалната агресия се приема като нещо безобидно. Да има наказани?
Извинявайте, но за това не са виновни само циганите.
А за немеца този, който е ритнал жената жестоко, без причина първо на първо е престъпник и трябва да бъде наказан независимо в кой бордей се крие.

77927

17

El Commandante

14.12 2016 в 23:51

"Циганинът напада ако го предизвикаш"


Пфасхахахахахаха, в тая тема е пълно с душевноболни полумаймуни....

11974

16

Royale

14.12 2016 в 23:49

Обзалагам се, че е чист българин.Циганинът напада ако го предизвикаш, а чистият българин - ей-така, за кеф, защото е див, злобен и простак.