Бареков се оттегля от изборите. Не искал да играе в цирк

OFFNews 20 февруари 2017 в 18:05 13594 13

"Утре няма да регистрирам листи в нито един избирателен район от името на моята партия "Движение Презареди България". Считайте това за израз изцяло на моята воля!" Това обяви в позиция до медиите лидерът на формацията и бивш тв водещ Николай Бареков.

"На въпроса, който всички ми задавате - защо се отказвам, като след толкова много мъки и усилия стигнахме почти до края, отговарям: Когато достигнах края, видях, че съм стигнал до цирк, в който маймуните и лъвовете изнасят представление, а аз съм вълк, може би единак. Както знаете, вълкът, макар и не цар на животните, е единственото животно, което не играе в цирка", заявява той.

И още от обясненията на Бареков:

"Взех решение да не се нарeждам до Марешки, Радан, Каракачанов, Витков, Христо Иванов и всички останали на тези избори. Обещанията, които дават на хората, ги превърнаха в обикновени „ало-измамници". За всички тези хора политиката се явява бизнес и насъщно препитание. За мен политиката никога не е била това и е излишно да ви напомням, че за 3 години, откакто съм в нея, не чух една добра дума за себе си и никога не бях допуснат до властта и до политическия дебат. Всички тези „ало-измамници" ограбиха моите идеи, но бягат като дявол от тамян от основното ми послание: „Да сменим системата!" и да превърнем тях - политиците - в роби и обикновени служители на народа."

Той заявява и че "армията му била ограбена, но макар и сам, продължил да се бори с вятърните мелници".

"Истина е, че участието ми на тези избори щеше само да повиши интереса към цирка, но нямаше да бъде от полза за обществото", категоричен е Бареков.

Той заявява и че ще остане критик на системата и последователен враг на статуквото.

"Семейството, честта и моралът ми ме спират да продължавам да се ровя в тинята, а и смятам за безсмислено да продължавам битката за репутацията си срещу цялата помия, която хвърлиха върху мен. Времето ще покаже дали идеите и репутацията ми не са били по-силни от душманите ми", добавя презареденият политик.

Бареков все пак кани всеки гражданин, който иска да промени системата, да отиде при него.

"На "колегите" политици желая приятна актьорска игра, а на публиката -да внимава кой е написал сценария. Като спортсмен и журналист, мъж на близо 45 години, нямам никакво намерение да лъжа децата си и да участвам в нагласените мачове, които са ви подготвили. Веднъж декларирах, че за мен политиката не е на всяка цена, а сега ви го показвам", завършва медийното изявление на бившия тв водещ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

13

Nik68

21.02 2017 в 08:30

Не вълк единак - ти си некадърния клоун от цирка. На който вече и децата не се смеят. Тъжно им е. Бареков даде на България Баракова. Засега толкова. Спокоен съм.

23293

12

Стефан

21.02 2017 в 01:21

А, играеше шоу в американски стил. Просто е чел малко книжки, и не знаеше че комикс героите ги забравят веднага, щом свърши лятната ваканция. Това все пак е детски ваканционен жанр. После свършва отпуската на родителите, започват контролните в училище, и на никой не му е до плюшени зайчета.
Цункай Джиджи, дянков!

26179

11

ELPIDA

20.02 2017 в 22:57

Е ти, сега, кво бе, Бареков - играеш го осветител в цирка,ама изтърва прожекторите...

9048

10

Цветан Радев

20.02 2017 в 20:28

Много ясно че не си на всяка цена, само срещу достатъчно голяма цена, каквато явно няма кой да ти предложи. Без теб циркът няма да е истински.