Програмата на Бареков: Да обезглави "хидрата с три глави" - Прокопиев, контрабандата и политиците

Последна промяна на 17 февруари 2017 в 18:49 6263 14

Николай Бареков влиза на изборите на 26-ти март с програма на партията си Презареди - БГ само и единствено с обещание за борба с корупцията. "Социална програма няма да имаме, нито ще обещаваме. Независимо от резултатите на изборите ще се борим само да победим корупцията", категоричен беше Бареков, представяйки програмата на партията си.

Той добави, че на предходните избори за парламент България без цензура (името на първата партия на Бареков) е имала най-добрата от всички социални програми, но са получили само спънки на предложенията, които са имали. Сега лозунгът на партията на Бареков ще е "Да сменим системата". "С тази система няма как да се движим напред", каза той. 

Бареков е направил схема на това, с което ще се бори, озаглавена "Хидрата на корупцията". Евродепутатът разказа идеята си: "Хидрата има три глави, като обезглавиш едната, на нейно място израстват две, главата за хидрата не е важен орган и по това си прилича с корупцията в България. На хидрата са й важни краката, като ги отрежеш и умира". 

Та, трите глави на хидрата, която Бареков ще "обезглавява", са 1-та - Белите якички, сред които с Иво Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев, 2-та - контрабандата, ръководена от "сиви олигарси" и 3-та - политиците. 

Хидрата обаче има и сърце и бял дроб, в които "виреят" тайните приватизации (Лукойл, Кремиковци), източването на КТБ, както и злоупотребата с еврофондове. А черният дроб е Здравната каса, където всяка година потъват 5 млрд. лева.

Всичко започва обаче от стомаха, обясни Бареков - от времето на Иван Костов. От неговото време досега в България са източени 70 млрд. лв., е пресметнал политикът. Той даде за пример, че оттогава за всички престъпления - досега няма нито един осъден политик и направи смело предложение: Да се разформирова Софийският градски съд, където се гледали делата на цяла България. 

А това, от което тръгва всичко (б.а - корупцията) - краката на видрата са съдът и прокуратурата и партиите, сред които и новите на Марешки, Да България и Нова Република. 

И така, Бареков влиза на изборите с четири основни точки и малка Харта за борба с корупцията: Презареждане във властта и политиката, презареждане за бюрокрацията,презареждане на съдебната система и презареждане на медийната среда. В тях се съдържат идеи - от 100% мажоритарен избор на депутати, народни представители без имунитет, операция "Чисти ръце", която да провери имуществото на всички политици, Черна книга на прехода и обвинителни актове за него, криминализиране на неизпълнени предизборни обещания, разваляне на всички концесии, операция "Чисти ръце" и в администрацията, съкращаването й с 30%, 6 месеца за едно дело, електронно правосъдие, детектор на лъжата за всички съдии и прокурори - до изчистване на медиите, разкриване на собствениците им и криминализиране на фалшивите новини. 

Преди да представи програмата си Бареков организира и форум на корупцията,накойто специален гост беше бившият премиер на Сърбия Зоран Живкович, който е известен с борбата с корупцията: Ето ме, жив съм и няма телохранители, значи борбата с корупцията не е толкова страшна, каза той и призова българите да се обединят срещу корупцията. 

На форума за изкореняване на корупцията на Бареков се появиха и Капка Сидерова, прокурорът Роман Василев, бившият служебен премиер Ренета Инджова и ректорът на УНИБИТ Стоян Денчев. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

999

14

Ivaylo Radulov

18.02 2017 в 12:19

За жалост , групите от словоблудстващи ,измамници , лъжци и манипулатори които имат за цели да отдалечават Родината ни от Запада има не само частични успехи , а са на път и да успеят , ако не им се противопоставим по-решително и остро. Имат частични успехи в разколебаването на Населението относно причините за лошата ни среда и лошото ни живеене. Успяли са да заблудят множества наши сънародници , че не Димитров , Кремъл , Живков , Луканов , Жан , Тройните коалиции и Олигарски , примерно са носителите и пласьорите на злото за България , а днешната й „грешна" ориентация /към НАТО и ЕС/. Армията от манипуратори в която ротните командили , Дъра-бърева , Симов , Иво_христовци , Дилян и родителката му , сина на Венцел , библиотекарите с командири Гестапото и Денчевия ,агентите Димитър и Со. и които денонощно са в телевизорите и соцМрежите е успяла вече да разколебае множества неориентирани и се гласят за победно шествие , което разбира се ще бъде подсигурено от подполковника на Кремъл и льотч

5273

13

SC

18.02 2017 в 11:07

Брей, много красива схема на хидрата. А къде е дудука ѝ?

13176

12

Майндърбайндър

18.02 2017 в 05:00

Презареди субсидията сега,че на мажоритарните си аут.

16768

11

Умен

18.02 2017 в 00:11

Бареков - смелият рицар на ДПС и ГЕРБ

1392

10

sevsev

17.02 2017 в 23:25

Правилно е преценил, че няма нужда да се напъва да пише програма. И с програма, и без - за него ще гласува само родата.

2426

9

Наминаващ

17.02 2017 в 22:04

Не ви ли прави впечатление, че всички на масата до Дудука са забили гузно поглед в нея? Май и те се срамуват, че седят реом с него, но явно някой им е наредил.

-7491

8

Ал Кин

17.02 2017 в 21:49

Костов е виновен за всичко. По телевизиата казали.

14485

7

ELPIDA

17.02 2017 в 21:22

Брееей, ми че Бюрека бил патоанатом, бе.
Па да си показва способностите в съдебна медицина, кво прай в полити4ката?!

1229

6

Ninata

17.02 2017 в 20:16

Капута май е съдрал джоба, щом се е надупил на Бай Хой и Шишил

15449

5

spirit оригиналът

17.02 2017 в 19:37

Всичко започва обаче от стомаха, обясни Бареков - от времето на Иван Костов. От неговото време досега в България са източени 70 млрд. лв., е пресметнал политикът. Той даде за пример, че оттогава за всички престъпления - досега няма нито един осъден политик и направи смело предложение: Да се разформирова Софийският градски съд, където се гледали делата на цяла България.

Много вярно,кога ще осъдят "The blue dream killer from Dragalevtsi""?