Програмата на Бареков: Да обезглави "хидрата с три глави" - Прокопиев, контрабандата и политиците

Последна промяна на 17 февруари 2017 в 18:49 6555 13

Николай Бареков влиза на изборите на 26-ти март с програма на партията си Презареди - БГ само и единствено с обещание за борба с корупцията. "Социална програма няма да имаме, нито ще обещаваме. Независимо от резултатите на изборите ще се борим само да победим корупцията", категоричен беше Бареков, представяйки програмата на партията си.

Той добави, че на предходните избори за парламент България без цензура (името на първата партия на Бареков) е имала най-добрата от всички социални програми, но са получили само спънки на предложенията, които са имали. Сега лозунгът на партията на Бареков ще е "Да сменим системата". "С тази система няма как да се движим напред", каза той. 

Бареков е направил схема на това, с което ще се бори, озаглавена "Хидрата на корупцията". Евродепутатът разказа идеята си: "Хидрата има три глави, като обезглавиш едната, на нейно място израстват две, главата за хидрата не е важен орган и по това си прилича с корупцията в България. На хидрата са й важни краката, като ги отрежеш и умира". 

Та, трите глави на хидрата, която Бареков ще "обезглавява", са 1-та - Белите якички, сред които с Иво Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев, 2-та - контрабандата, ръководена от "сиви олигарси" и 3-та - политиците. 

Хидрата обаче има и сърце и бял дроб, в които "виреят" тайните приватизации (Лукойл, Кремиковци), източването на КТБ, както и злоупотребата с еврофондове. А черният дроб е Здравната каса, където всяка година потъват 5 млрд. лева.

Всичко започва обаче от стомаха, обясни Бареков - от времето на Иван Костов. От неговото време досега в България са източени 70 млрд. лв., е пресметнал политикът. Той даде за пример, че оттогава за всички престъпления - досега няма нито един осъден политик и направи смело предложение: Да се разформирова Софийският градски съд, където се гледали делата на цяла България. 

А това, от което тръгва всичко (б.а - корупцията) - краката на видрата са съдът и прокуратурата и партиите, сред които и новите на Марешки, Да България и Нова Република. 

И така, Бареков влиза на изборите с четири основни точки и малка Харта за борба с корупцията: Презареждане във властта и политиката, презареждане за бюрокрацията,презареждане на съдебната система и презареждане на медийната среда. В тях се съдържат идеи - от 100% мажоритарен избор на депутати, народни представители без имунитет, операция "Чисти ръце", която да провери имуществото на всички политици, Черна книга на прехода и обвинителни актове за него, криминализиране на неизпълнени предизборни обещания, разваляне на всички концесии, операция "Чисти ръце" и в администрацията, съкращаването й с 30%, 6 месеца за едно дело, електронно правосъдие, детектор на лъжата за всички съдии и прокурори - до изчистване на медиите, разкриване на собствениците им и криминализиране на фалшивите новини. 

Преди да представи програмата си Бареков организира и форум на корупцията,накойто специален гост беше бившият премиер на Сърбия Зоран Живкович, който е известен с борбата с корупцията: Ето ме, жив съм и няма телохранители, значи борбата с корупцията не е толкова страшна, каза той и призова българите да се обединят срещу корупцията. 

На форума за изкореняване на корупцията на Бареков се появиха и Капка Сидерова, прокурорът Роман Василев, бившият служебен премиер Ренета Инджова и ректорът на УНИБИТ Стоян Денчев. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5309

13

SC

18.02 2017 в 11:07

Брей, много красива схема на хидрата. А къде е дудука ѝ?

12981

12

Майндърбайндър

18.02 2017 в 05:00

Презареди субсидията сега,че на мажоритарните си аут.

1392

10

sevsev

17.02 2017 в 23:25

Правилно е преценил, че няма нужда да се напъва да пише програма. И с програма, и без - за него ще гласува само родата.

15140

7

ELPIDA

17.02 2017 в 21:22

Брееей, ми че Бюрека бил патоанатом, бе.
Па да си показва способностите в съдебна медицина, кво прай в полити4ката?!

15269

5

spirit оригиналът

17.02 2017 в 19:37

Всичко започва обаче от стомаха, обясни Бареков - от времето на Иван Костов. От неговото време досега в България са източени 70 млрд. лв., е пресметнал политикът. Той даде за пример, че оттогава за всички престъпления - досега няма нито един осъден политик и направи смело предложение: Да се разформирова Софийският градски съд, където се гледали делата на цяла България.

Много вярно,кога ще осъдят "The blue dream killer from Dragalevtsi""?