Борисов отменя забраната за къмпингуване, палатките остават на плажа

Николаос Цитиридис 14 март 2016 в 12:39 34403 47

Снимка БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще отмени забраната за къмпингуване, като за това ще стане официално ясно още днес. Това съобщи Борислав Сандов от "Зелените", който днес е провел телефонен разговор с Борисов и председателя на парламента Цецка Цачева. 

"Предстоят спешни действия за отмяна на забраната за къмпингуване. Започнало е съгласуване между институциите. По-късно от кабинета на Борисов ще разпратят съобщение", сподели Сандов. 

Пред OFFNews той коментира, че се готви нов законопроект и всичко е въпрос на добра координация, за да се случи всичко преди началото на сезона.

В рамките на до месец-два регулацията при къмпингуването и палатките ще бъдат променени, изрази увереност Сандов. 

След разговора си с Борисов, "зеленият" активист е получил обаждане и от министър Ангелкова, като между тях е обсъден спорният закон за туризма, който забранява палатките и в планините.

Ангелкова казала, че това решение е "по-скоро грешка, дошла като част от обсъжданията".

"За мен това е категорична воля за промяна от страна на правителството. Ние сме "за" установяване на правила, като всички споделяме мнението, че е нужно да се конкретизира терминът "къмпингуване", за да има регулации", коментира Сандов.

Той добави още, че би било добре, ако общините също се постараят и създадат места за къмпинг, за които хората да плащат такси.

Сандов уточни, че протестите, организирани за днес, остават, за да покажат на управляващите, че хората искат да бъдат чути.

Относно прокурорските проверки на екоорганизации, Сандов коментира, че едва ли те имат връзка с разговора му с Борисов.

"Ние сме публична организация и няма от какво да се притесняваме. Тези проверки само ще докажат обратното на това, което няколко души се опитват да ни вменят в обществото", завърши Сандов.

Обновена в 15 часа - От правителствената пресслужба изпратиха съобщение, което потвърждава думите на Сандов. От информацията става ясно, че по разпореждане на министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов депутати от партията ще внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!