Палатки и кемпери блокираха Орлов мост срещу забраната за къмпингуване (снимки и видео)

OFFNews 07 март 2016 в 19:36 8676 5

Граждани блокираха с палатки и кемпери Орлов мост в София в знак на протест срещу забраната за къмпингуване на плажовете. 

Демонстрацията започна в 18:30 часа, а малко след това те блокираха движението на Орлов мост. Около 19:35 те се отправиха към сградата на президентството, за да поискат президентът да наложи вето на наложената забрана. 

Организаторите на събитието подчертаха, че протестът е, защото у нас забраните потеглиха преди изработването на стратегия. "И някак се получи така, че не може да се къмпира там, където все още може да се строи", посочват те.

По думите им именно протести са спасили Корал, Карадере и Иракли от плановете за застрояване, но сега трябва да започне борба и за спиране на строителството непосредствено зад тях.

Миналата седмица също имаше такъв протест. Тогава около 150 души протестираха на Орлов мост, след като депутатите приеха на второ четене промените в Закона за Черноморското крайбрежие, с които се забранява къмпингуването и паркирането на 100 метра от плажа.

Междувременно се разбра, че се подготвя нов протест за утре, 8-ми март, под нодслов "Къмпинг за вето". Той е насрочен за 18,30ч. на Орлов мост и целта му е да призове Президента Плевнелиев да наложи вето на закона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови