Да спрем естествения отбор

Николай Фенерски 13 април 2019 в 14:00 6743 3

„Няма никакво изключение от правилото, че всяко органично същество се размножава естествено до такава степен, че ако не се унищожава, земята скоро би се покрила от потомството на само една двойка.“ Ч. Дарвин, „Произход на видовете“, глава III „Борба за съществуване“.

Заглавието ми е почти шега, не пиша научен труд, само наблюдавам обществените процеси. Всъщност, ще дам и моите пет стотинки по темата „родител едно и родител две“. Идеолозите на новото време не правят нищо повече от изкуствен подбор. Някога сме се научили да опитомяваме диви животни, а в опитомяването на хората вече постигаме забележителни успехи. Селектирането е бавен процес, иска векове и хилядолетия. И понеже сме същества словесни, Божи твари, идеолозите почват своя проект за селекция и депопулация от езика, от словото. Пътят на греха винаги минава през три етапа – мисъл, дума, дело. В текущия джендър проект се намираме към днешна дата още във втората фаза.

И така, езикът трябва да бъде осакатен. Да се ампутират естествените думи и понятия като „мъж, бял, хетеросексуален“, а за новите заместители, за ментето се налага да бъде изработена философска рамка, която псевдонаучно да оправдае безумието на авторите на „новговора“ (творбите на Оруел, Хъксли, Мор, Кампанела са само репетиции, литературни упражнения, сондиращи нагласите и подготвящи умовете за онова, което се готви на практика).

Новото ми любимо словосъчетание е toxic masculinity, токсичната мъжественост е висша поезия в творчеството на септичните съзнания. Разрушителите на стереотипове са открити врагове на човешкото милосърдие и здравия разум. И на естествения отбор, за тях „алфа“ мъжкият не е биологичен факт, а само обществен мисловен конструкт, вреден стереотип за преодоляване и, като отричат наблюденията на Дарвин, обричат бъдещия хомо еректус на необичайна тъпота. Селекцията ще продължи в следващия етап – на дело. Ще бъде развъдено и поощрено най-тъпото. Не на вълчата порода и изправените уши! Не на най-силния елен, който побеждава съперниците си в жестоки битки! И каква е тая глупендерска кошута, която ги наблюдава отстрана и очаква своя единствен победител? Не може ли да се чифтоса с някой хърбав нещастник? С някой смрамючкан веган и слънцеяд? С някой сексуално полиморфен загубеняк? Фашистка!

Не на вълчата порода! Да на лисичата, чакалската, мършоядната, която си чака дажбичката в купичка с изписано лигаво име върху нея. На страхливата порода – три пъти да!

Мъничка подробност, говорим за хора, хюман биингс. Ще ги селектираме както никога досега. Това безобразие повече не може да продължава! Я отворете worldometers.info, ще ви се изяснят някои тенденции. На 1 юли 2040 г. човешката популация върху планетата Земя ще бъде над 9 милиарда. Предимно тъпанари. Налага се да ги редуцираме. За един ден новото бреме от човеци е около двеста хиляди парчета. Всеки ден по двеста хиляди нови гладни гърла се пръкват и надават рев. Принудени сме да ги превъзпитаме, да осъзнаят, че размножаването е вредно за всички. Дарвин е ретро. Дарвин поостаря, вече е назадничав и мек. Новите мерки ще бъдат безкомпромисни и безмилостни. Почнахме от думите, ще стигнем и до делата.

Новият свят е по-високото ниво на играта, но всъщност е по-ниско. Падението продължава. Демоните са във вихъра си. Същата стара мизерия, която Библията е предвидила още в началото. Няма съдба. Има закономерности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

17.04 2019 в 13:09

Мда.
Макар че що, не го спират. Просто сменят положителният естествен отбор, с отрицателен.

А това, че някой грачещ доктор не разбира смисълът на написаното, е хубаво доказателство, че номерът е проработил.