СЕМ спира достъпа до руските тв програми (обновена)

Мая Младенова 01 март 2022 в 10:26 10128 8

Бетина Жотева

Съветът за електронни медии (СЕМ) се събира на извънредно заседание днес, за да обсъди спирането на разпространението на руските програми у нас.

Предложението е внесено като точка единствена в дневния ред от председателя на медийния регулатор Бетина Жотева. Предлага се временно ограничаване на разпространението.

Мярката на регулатора идва в отговор на войната в Украйна.

На заседанието бе решено временно ограничаване на разпространението на Russia Today и Sputnik и техните производни канали. Решението на съвета е изпратено на Комисията по регулиране на съобщенията за предприемане на действия по компетентност. 

Преди дни един от големите ни оператори - Булсатком, обяви, че сваля от програмата си телевизия Russia Today (RT) - контролирана от руската държава международна телевизионна мрежа.

ЕС обяви, че ще ограничи разпространението на Sputnik и RT.

Социалната мрежа Facebook взе решение да ограничи на територията на ЕС достъпа до финансираните от руската държава медии RT и Sputnik. Ограничения предприеха още Google, Youtube и Twitter.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

01.03 2022 в 12:55

Ако ще говорим в обичайната терминология - това е лишаване от право на информация, което вероятно е нова евроатлантическа ценност. А ако няма да се правим на ударени - това е поредната стъпка към вкарването ни във война с Русия.

-8580

6

Само един луд може да заплашва света с ядрен удър.
Путин е луд.
Ако подкрепяш един луд, ти не си русофил, не си и путинофил, а единствено луд човек, който е загубил връзка с реалността.
Осъзнайте се овреме, че единствения шанс на човечеството е Путин да бъде елиминиран.

1000

5

flyingfish

01.03 2022 в 11:14

Щом руските тролове квичат като за последно значи всичко върви в правилната посока.

3000

4

Bobi Krastev

01.03 2022 в 11:07

После като ни осъдят кой ще плаща