СЕМ силно обезпокоен, че министър Минеков пак заблуждава обществото

OFFNews 30 юни 2021 в 09:38 2729 2

Снимка Архив

За пореден път министърът на културата прави публични изявления, в които твърди, че Съветът за електронни медии не е отговорил на негово писмо. Съветът за електронни медии категорично се противопоставя срещу тиражирането на подобни неверни твърдения, съобщиха от СЕМ. 

На 18.06.2021 г., чрез системата за електронен обмен (СЕОС), в СЕМ е получено писмо, подписано от проф. Минеков, с което сигнализира за възпрепятстване на правото му на отговор от страна на Българската национална телевизия. 

На 22.06.2021 г., посредством същата система, министърът на културата е уведомен, че длъжностно лице на СЕМ осъществява проверка. Доколкото нарушения на разпоредбите на Закона за радиото и телевизията, включително и относно правото на отговор, се установяват в сроковете и по реда на Закона за административните нарушения и наказания, СЕМ е заявил, че допълнително проф. Минеков ще бъде информиран при приключване на производството. 

Съветът за електронни медии е силно обезпокоен, че министърът на културата за пореден път въвежда в заблуждение обществото относно комуникацията си с независимия регулатор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови