СБЖ подкрепи "Прас-прес" и поведе кампания срещу фалшивите новини

OFFNews Последна промяна на 08 март 2017 в 16:08 3399 2

Снимка СБЖ

Председателят на СБЖ Снежана Тодорова и "невъзпитаните карикатуристи", издатели на "Прас-прес"

Съюзът на българските журналисти се обяви в подкрепа на сатиричния вестник на "невъзпитаните карикатуристи" "Прас-прес" и предложи на издателите да го разпространяват в галерията - книжарница на агенция „София Прес”.

Това съобщи председателят на съюза Снежана Тодорова на импровизирана среща на площад „Славейков”, където Иван Бакалов и колегите му разпространяваха последните броеве от първия тираж на вестника.

СБЖ се присъединява към множеството въпроси, зададени от Иван Бакалов, Чавдар Николов, Христо Комарницки и Чавдар Георгиев - издателите на българския „Шарли Ебдо”: Кой открадна скромното вестниче с карикатури? Кой превърна „Прас-прес” в най-опасното издание на пазара? Кой се гневи на карикатури? Кой се уплаши от „Прас прес”?, коментират от СБЖ в изявление до медиите.

Кампания

СБЖ съобщи и че стартира кампанията „Не на фалшивите новини!”. На сайта на Съюза - http://www.sbj-bg.eu, ще бъде създадена специална рубрика „Стената на срама”. На нея ще бъдат публикувани примери за некоректна и подвеждаща информация, изготвена и разпространена от български медии, за които читатели, слушатели и зрители ще сезират Етичната комисия на СБЖ. Комисията ще извършва преглед на подадените сигнали и ще ги цитира на сайта на СБЖ като негативен пример за нарушаване на етичните и професионални стандарти на журналистическата професия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3469

2

Halo

08.03 2017 в 20:03

Ганьо, ако разбираше от вестникарство и книгоиздаване, отдавна трябваше да се сетиш. Ама Ганьо е умен последовател на Блъсков.
Така дееее.... :)