Последните бройки на "Прас-Прес" се разпродадоха за минути (видео и снимки)

Николаос Цитиридис 08 март 2017 в 13:30 14196 13

Снимка OFFNews

Последните бройки на първото издание на сатиричния вестник "Прас-Прес" се разпродадоха за минути на столичния площад "Славейков" днес по обед.

Създателите на вестника, сред които карикатуристът Христо Комарницки и журналистът Иван Бакалов, бяха принудени да разпродадат останалите бройки, след като тиражът на вестника масово липсваше по будките след излизането си.

Екипът зад "Прас-Прес" организира събитие във Фейсбук, в което прикани желаещи да си купят вестника, да го направят днес на пл. "Славейков". Продажбата бе обявена за 12 часа, като карикатуристите с вестника пристигнаха минути след обявения час. 

Тяхната поява предизвика истински фурор, достоен за рок звезда, сред журналисти и фенове. Карикатуристите дори раздаваха автографи върху вестника, от който бяха останали само 50 броя. 

Една седмица след излизането на 10-хилядния тираж по будките "Прас-Прес" го няма. Не големият читателски интерес, какъвто действително имаше, а проблем с разпространение "изчерпа" вестника бързо още с излизането му.

Издателите на "Прас-Прес" се заканиха да сезират Комисията за защита на конкуренцията, защото според тях голяма част от първия брой на изданието от 1 март не е бил предоставен от дистрибуторите нарочно.

Освен вестника, на място се продаваше и плакат с голям надпис "Wanted" ("Издирва се") и с рисунка на едра фигура в костюм без лице, на която пише "Търси се жив или мъртъв. Убиецът на българската преса".

Пред OFFNews карикатуристът Христо Комарницки сподели, че в момента екипът на "Прас-Прес" подготвя втория брой на вестника, който ще излезе другата седмица и ще бъде на тема "Избори". 

Втори тираж от първия брой няма да има, като е вероятно след окончателното изчерпване на вестника той да бъде пуснат и за безплатно онлайн разглеждане, каза още Комарницки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6469

13

Halo

08.03 2017 в 22:10

Много се извинявам, но има ли процедора чрез която да се откажа от регистрацията си в сайта и да се убедя, че количеството регистрирани потребители е намаляло с един? :)

42250

12

Denis Rizanov

08.03 2017 в 19:09

човчо, що си пропуснал капитал и дневник бе? ми че те също са свински помии, на едно друго прасе.

12236

6

News

08.03 2017 в 14:21

Подкрепям Краси. Лично аз го правя от години!