'По света и у нас' започва новия ТВ сезон в обновено студио

OFFNews Последна промяна на 08 септември 2020 в 18:37 3312 0

'По света и у нас' започва новия ТВ сезон в обновено студио. 

Студио 3 на БНТ вече е интерактивно, а две нови предавания тръгват от днес.

Стартът бе даден с първия брой на най-новата семейна ТВ игра „Последният печели“ с водещ Орлин Горанов, а веднага след това централната емисия на „По света и у нас“ разкри как изглежда обновеното Студио 3 и какви нови лица и предавания могат да очакват зрителите на БНТ.

„Последните няколко седмици от лятото усилията на всички от екипа бяха насочени към ремонта за обновяване на декора и подмяна на остарялата техника. Студиото сега дава много нови възможности, по-раздвижено е и има нова конфигурация на видеостените. Изцяло е подменено осветлението с ново, което е сред най-търсените на телевизионния пазар. Има възможности за виртуалност и могат да бъдат комбинирани водещи, преки включвания, репортери, 3D графики и др.“, заяви Станислав Терзиев, режисьор в БНТ.

Освен новото студио, голяма част от визуалните елементи и опаковки на предаванията също са променени. Графиките на новинарските емисии на „По света и у нас“ и сутрешния блок „Денят започва“ са с освежена визия и нови елементи. Водещите остават без промяна в новия сезон и ще продължат да водят от новите студиа. Предаванията ще използват съвременните технологии в ежедневната работа и така новините и актуалните теми ще са още по-интересни и достъпни за зрителите.

„Работим от много време върху тези проекти. Конкуренцията в новинарските емисии е много силна. В годините БНТ успява да затвърди позициите си на медия, която се ползва с най-високо доверие и авторитет сред зрителите и това е оценка, която дават много проучвания не само на българския пазар. С новите технологии ще можем да направим съдържанието на ежедневните ни предавания още по-атрактивно и ще проследяваме новините в реално време директно от студиото и чрез нашите кореспонденти в страната. Това е ключова стъпка за развитието на телевизионното производство в обществения ефир“, сподели Мариела Драголова, директор на „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

От днес започват и двете нови предавания, които са собствени продукции на телевизията. Пилотният брой на новото предаване „Светът и ние“ е днес от 16:40 часа.То ще разглежда въпроси като: какво се случва отвъд държавната граница, какви са събитията, които вълнуват милиони хора по света и как международната политика влияе на българите. Водещите Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойер ще търсят отговори на случващото се всеки делничен ден.

Сред най-новите формати е „България в 60 минути“, с водещ Мариана Векилска. Новото предаване ще ни запознае с най-интересните и любопитни кътчета на страната, събития, традиции и местни истории. Пътуването из България започва всеки делничен ден в 17:00 часа.

В ефира се завръщат и любими предавания като „100 % Будни“ с Мария Андонова и Стефан А. Щерев, които са вече всеки делник от 9:00 часа и в обновено студио, а времето за култура започва в 11:00 с предаването Култура.БГ и водещите Димитър Стоянович, Александра Гюзелева и Анна Ангелова.

Запазената марка на БНТ, обективната публицистика и предаванията „Панорама“, „Референдум“, „Още от деня“, „Бизнес.бг“, както и съботно-неделния блок „Денят започва с Георги Любенов“ също се завръщат от тази седмица в ефира и ще търсят най-точните анализи и коментари, реакциите от деня в развитие, горещите дискусии, мнението на обществото, гласа на бизнеса, историите за живота и неговите главни герои.

Този уикенд предстои и премиерата на най-новото развлекателно шоу в програмата – „Събота вечер с Митко Павлов“, което ще се излъчва всяка събота от 21:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови