Нов шеф на новините в БНТ

OFFNews 19 септември 2013 в 13:22 7590 9

Даниел Чипев Снимка: БНТ
Даниел Чипев Снимка: БНТ

 

Даниел Чипев оглави Дирекция „Информация” в БНТ, съобщиха от медията.

Дългогодишният водещ и продуцент на новини и публицистични предавания поема ръководството на звеното, което отговаря за новините, актуалните предавания и спорта.

До този момент дирекцията оглавяваше водещият на „Панорама” Бойко Василев, който изпълняваше длъжността временно.

Основният акцент в стратегията на новия шеф на дирекцията е журналистиката от центъра на събитията. Чипев вече работи усилено по идеята за създаването на информационен канал на БНТ и като първа стъпка в тази посока ще бъде интегрирането на новинарския екип на БНТ 2-София към екипа на „По света и у нас”. Целта е софийските, местните и регионални новини да бъдат продуцирани съвместно с телевизионните центрове на БНТ в страната, съобщават от "Сан Стефано".

Даниел Чипев е в БНТ от 1997 г., когато започва като вътрешнополитически репортер. Работил е и в телевизия ДЕн и в Нова телевизия. Впоследствие заедно с Добрина Чешмеджиева става водещ на централната емисия „По света и у нас” в 20:00 часа. След избирането на Вяра Анкова за генерален директор през 2010 г., той става продуцент в новините. През 2013 г. създава и продуцира и следобедния публицистичен блок „Още от деня”. До този момент беше заместник-директор на Дирекция „Информация”.

„В БНТ стъпих за първи път през 1997 г., и досега всички професионални шансове съм получавал от хора, свързани с обществената медия. С някои от тях все още съм в един екип. Те са ми показали, че БНТ може да оцелява и да се променя в трудни времена”, споделя Чипев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews