Незабавна оставка на Радослав Янкулов искат протестиращите в БНР

Николаос Цитиридис 08 юни 2015 в 13:59 3082 3

Снимка OFFNews

"Искаме незабавната оставка на Радослав Янкулов заради разделението и дискриминацията, които царят в БНР". 

Това заявиха на пресконференция днес протестиращите журналисти от Българското национално радио. Те негодуват в знак на несъгласие с предвидените съкращения и съкращаване на хонорарите им. 

Според протестиращите Янкулов е абсолютно неспособен да върши своята работа и трябва коренна промяна в ръководството на радиото. 

Журналистите направиха и аналог с протестите на радиото през 2001 г., когато демонстрациите бяха преместени пред парламента. По думите на протестиращите в БНР тогава в радиото е настъпила най-сериозната промяна в положителен аспект. 

Атмосферата в радиото е разрушена, смятат журналистите, а проблемите в БНР са от повече от година. 

На пресконференцията днес бяха радиоводещият Петър Волгин и Мария Стоянова от СЕМ, чийто разговор се превърна в ожесточен спор. 

Мария Стоянова заяви, че нарушаването на медийната среда може да доведе и до разрушаването на демокрацията, с което зае страната на протестиращите. 

Волгин, от своя страна, прочете стенограма от заседание на СЕМ от преди година, където Стоянова хвали директора на БНР Радослав Янкулов. 

"Радвам се на хора, които се развиват, но не и на такива, които променят позицията си на 180 градуса", беше коментарът на Волгин. 

Мария Стоянова пък попита дали Волгин има доказателства и нарече радиоводещия лъжец, с което разговорът между тях приключи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!