Наградите от конкурса за чиста журналистика Web Report 2024 ще се връчат на 31 май

OFFNews 30 май 2024 в 14:30 748 0

Снимка Getty Images

Церемонията по връчване на наградите от конкурса за чиста журналистика Web Report 2024 е на 31 май, съобщиха организаторите от Dir.bg.

Отличия се връчват в категориите „Общество", „Икономика", „Технологии и иновации", „Култура и изкуство", „Спорт" и „Истински истории". Има и специални награди на журито. В зависимост от подадените материали призовете могат да бъдат за фоторепортаж, видеорепортаж и подкаст, „Зелено перо", „Гореща точка", „Млад автор" и „Журналистическо майсторство".

В журито участват генералният директор на БТА Кирил Вълчев, Евгения Атанасова - журналист и продуцент в БНТ, журналистът и писател Анна Заркова, Ива Дойчинова - програмен директор на радио „Фокус", Методи Владимиров - изпълнителен продуцент „Новини" в „Нова телевизия“, Ваня Николова - журналист и сценарист.

Сред новите членове на журито в седмото издание на конкурса са журналистът на Би Ти Ви и водещ на „120 минути" Светослав Иванов, главният редактор на „Капитал" – Алексей Лазаров, и главният редактор на Dir.bg – Никола Костадинов.

Оценката си за материалите ще дадат още главният редактор на Offnews.bg – Владимир Йончев, Найден Тодоров - председател на Българската асоциация на спортните журналисти, Ирина Велева - главен редактор на „Мениджър нюз", Евгени Димитров - основател на агенция „Булфото", Илияна Захариева - директор „Корпоративни комуникации" в А1, Николай Петров - старши редактор и водещ на програма „Хоризонт" в БНР, и Александър Попов - главен редактор на Dnes.bg.

Web Report се организира с официалната подкрепа на Съюза на българските журналисти (СБЖ), а БТА е медиен партньор на инициативата.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх