Над 2500 безплатни минути по БНТ 1 за кандидатите в местните избори

OFFNews 29 септември 2023 в 21:36 1425 0

Кандидатите ще участват равнопоставено в предавания на медията

Снимка БНТ

Кандидатите ще участват равнопоставено в предавания на медията

Българската национална телевизия предоставя в периода на предизборната кампания от 29 септември до 27 октомври над 2500 безплатни минути по БНТ 1 на кандидати за общински съветници и за кметове от всички партии, коалиции и инициативни комитети.

Кандидатите ще участват равнопоставено в предавания на медията, съобщават от БНТ.

Наред с излъчване на встъпителните и заключителните предизборни клипове, Българската национална телевизия дава възможност за безплатна форма на изява в телевизионни диспути всеки делничен ден от предизборната кампания в 17:00 ч. по БНТ 1 и БНТ 2.

Безплатни дебати само между кандидати за кметове на съответните общини ще се провеждат в сутрешния блок „Денят започва“ по БНТ 1 с водещи Христина Христова и Симеон Иванов в дните сряда и четвъртък от предизборната кампания в градовете София, Перник, Видин, Враца, Плевен, Велико Търново, Кърджали и Стара Загора.

Българската национална телевизия осигурява безплатни участия на кандидати за общински съветници и за кметове в общо 20 броя на предаването „Още от деня“ по БНТ 1 с водещи Надя Обретенова и Поли Златарева. Безплатни дебати в праймтайма на БНТ 1 ще има в 3 броя на предаването „Референдум“ с водеща Добрина Чешмеджиева между кандидати за кметове на трите най-големи градове в страната – София (24 октомври), Пловдив (17 октомври) и Варна (10 октомври), както и в 3 броя на предаването „Панорама“ с водещ Бойко Василев – на 6 октомври, 13 октомври и 20 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика