Георги Ангелов от OFFNews с награда в конкурса за чиста журналистика

Йорданка Веселинова 30 юли 2020 в 23:15 3798 0

Снимка dir.bg

Георги Ангелов, редактор в OFFNews, получи награда в конкурса за чиста журналистика “Web report” с материала си "Как София изяжда България", написан за "Дойче веле".

В литературен клуб "Перото" се състоя връчването на наградите в конкурса, организиран за трета поредна година от Dir.bg. Мисията на организаторите е да “извадят на показ качествената, почтена и отговорна журналистика у нас”.

Тази година категориите бяха шест - “Общество”, “Икономика”, “Култура и изкуство”, “Технологии и иновации”, “Истински истории” и “Спорт”.

В категория “Икономика” победител стана Георги Ангелов, редактор на OFFNews, с материала си "Как София изяжда България", написан за "Дойче веле". Номинираните бяха Таня Петрова от в. “Сега”, Георги Ангелов от “Дойче веле” и редактор в OFFNews, както и Даниел Пенев от clubz.bg. 

В журито на конкурса участват: Венелин Петков - директор “Новини, актуални предавания и спорт” в БТВ, Ваня Николова, Владимир Йончев - главен редактор на OFFNews.bg, Илияна Захариева - директор “Корпоративни комуникации” в А1, Владимир Жеглов - основател на Dir.bg, Евгения Атанасова от БНТ, Илия Вълков от Клуб Z, Яна Пеловска от Центъра за развитие на медиите, Евгени Димитров - основател на агенция “Булфото” и Христо Христов - изпълнителен директор на WhitePress България.

В категория “Общество” бяха номинирани Йордан Бързаков от clubz.bg, Генка Шикерова от dnews.bg и Ралица Фичева от dw.com. Победител в категорията е Генка Шикерова с документалната трилогия “Социалната война”. Наградата беше връчена от оперативния директор на Dir.bg - Иван Брайков.

В категория “Истински истории” номинирани бяха Добромир Иванов от БТВ, Ася Чанева от БНР и Вяра Деянова от bravestories.eu. Наградата беше връчена от Христо Христов - изпълнителен директор на WhitePress България, а победителят е Вяра Деянова с “Йото, който гледаше “Чернобил”.

В категория “Технологии и иновации” трите номинации бяха за Доротея Николова от БНР, Мила Чернева от “Капитал” и Райко Байчев от actualno.com. Победителят обяви Венелин Петков. Отличена беше Мила Чернева със “Зелени и с кауза”.

В категория “Култура и изкуство” трите номинации бяха за Димитър Иванов от БТВ, Паулина Гегова от marica.bg и Панайот Стефанов от “Нула32”. Наградата беше връчена от акад. Пламен Карталов - директорът на Софийската опера и балет. Отличен беше Димитър Иванов за “Йордан Радичков-внук: Денят на писмеността е истинският празник за и на духа”.

В категория “Спорт” номинирани бяха Петър Георгиев от “Дневник”, Диян Божидаров от в. “Сега” и Любомир Тодоров от БНР. Главният редактор на Corner.bg - Динко Гоцев, обяви победителят в категорията. Това е Диян Божидаров с “Бедното дете няма право да стане Стоичков”.

И тази година бяха връчени и три почетни награди за фото- и видеорепортаж и млад автор. Иван Георгиев връчи наградата за фоторепортаж на Петър Георгиев от БНТ за “Оживеният Ню Йорк опустя”.

За видеорепортаж беше отличена Силвия Николова от MU-VI.TV за “Новите технологии в подкрепа на хората със зрителни увреждания”.

Почетната награда за млад автор беше връчена от главния редактор на Dir.bg. Победител е Кристиян Юлзари от “sCOOL Media” от Английската гимназия „Гео Милев“ в Русе за “Насилието в училище – скритата епидемия”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови