Фейсбук ще маркира всички публикации за ваксините срещу COVID-19

OFFNews 15 март 2021 в 13:18 2041 0

Фейсбук е започнал да добавя уточнения към постове, които обсъждат безопасността на ваксините, и скоро ще маркира по този начин всички постове на тема ваксини, предаде Ройтерс.

Компанията е критикувана от американски конгресмени и учени, че допуска дезинформация за ваксините срещу COVID-19. 

Социалната мрежа ще започне да предлага в САЩ инструмент за информиране на хората къде могат да си поставят ваксина срещу коронавируса. 

Неверните твърдения и конспиративните теории за ваксините са все повече в социалните мрежи, отбелязва Ройтерс.

Фейсбук и Инстаграм затегнаха политиката си по отношение на дезинформацията за ваксините. В двете социални мрежи обаче продължава да има акаунти, страници и групи с множество абонати, които разпространяват неверни твърдения за ваксините, предаде БТА.

Ръководителят на продуктовия отдел на Фейсбук Крис Кокс заяви, че компанията приема много сериозно неверните твърдения, но отбеляза, че има "голяма сива област, в която някои хора изразяват безпокойство и се приемат като дезинформация, а от други като израз на съмнение". "Най-доброто действие за тази сива област е да се дава авторитетна информация, да сме част от разговора, включително с участието на здравни експерти", каза той.

Компанията заяви, че маркира постовете, в които се обсъжда безопасността на ваксините срещу COVID-19, с текст, който уведомява потребителите, че ваксините преминават тестове за безопасност и ефикасност, преди да бъдат одобрени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews