Булсатком отрекоха, че предаването ''Въпросите'' спира заради тях

Компанията настоява, че не е прекратявала договора си с ТВ1

OFFNews 27 юли 2023 в 14:49 3862 0

Сателитна чиния на Булсатком

Снимка Архив

Сателитна чиния на Булсатком

От телевизионният доставчик "Булсатком" отрекоха твърденията, че предаването "Въпросите" ще спре да се излъчва по ТВ1, тъй като са прекратили договора си с телевизията.

Тази седмица собственикът на ТВ1 Румен Ковачев съобщи, че предаването "Въпросите", което се излъчваше ежедневно по неговата телевизия, спира за неопределено време поради липса на финансиране. На 24 юли по време на излъчване на "Въпросите" продуцентът на предаването Люба Ризова заяви, че през юли "Булсатком" е прекратил договора си с ТВ1 и затова телевизията е прекратила договора си с "Въпросите".

Днес "Булсатком" отрекоха твърденията на Ризова и изрично настояват, че нямат никакви взаимоотношения с "Въпросите", както и че не са прекратявали договора си с ТВ1.

Публикуваме цялата позиция на компанията:

"Във връзка с медийни публикации, в които „Булсатком" е посочен като причина за спиране на предаването „Въпросите" по ТВ1 на уважаваните журналисти Миролюба Бенатова, Генка Шикерова, Лили Маринкова, Светла Петрова, Емилия Милчева внасяме следното уточнение:

"Булсатком" няма никакви взаимоотношения с предаването. Не сме прекратявали договора си с ТВ1 и продължаваме да сме изрядна страна по него. Нямаме отношение към начина, по който ТВ1 разпределя финансирането към своите продукции.

ТВ1 продължава да е част от портфолиото с канали, което „Булсатком", предлага на своите клиенти. Нещо повече – ТВ1 е сред приоритетно позиционираните канали в нашите пакети, с което показваме своето ясно отношение към съдържанието, което ТВ1 предлага на зрителите.

Това се вписва напълно в концепцията ни да осигуряваме на потребителите винаги разнообразно, таргетирано и качествено съдържание."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки