''Въпросите'' спира да се излъчва, нямат финансиране

OFFNews 26 юли 2023 в 15:23 3596 0

Снимка Фейсбук/Румен Ковачев

Предаването "Въпросите", което се излъчваше ежедневно по ТВ1, спира за неопределено време поради липса на финансиране, обяви собственикът на телевизията Румен Ковачев във Фейсбук.

"Благодаря на всички за всеотдайната ежедневна работа по продукцията на "Въпросите"! Благодаря и на всички видими и невидими помощници това предаване да го има! Благодаря на зрителите за даренията! Продукцията излиза в дълга ваканция! Търсим финансиране!", написа той в социалната мрежа.

Предаването се излъчваше в продължение на три години с различни водещи всеки ден. Част от екипа бяха покойният журналист Милен Цветков, Миролюба Бенатова, Генка Шикерова, Лили Маринкова, Светла Петрова, Аглая Коцева. Продуцент на "Въпросите" е бившият директор на "Новини и актуални предавания" по bTV Люба Ризова.

Вчера по време на излъчване на "Въпросите" Ризова заяви, че екипът ще трябва да "се допита до звездоброец", за да разберат дали предаването ще се излъчва отново след лятната почивка.

Тя обясни, че през юли "Булсатком" е прекратил договора си с ТВ1 и затова телевизията е прекратила договора си с "Въпросите". "Независимата журналистика може да се издържа само от безкористни дарители, рекламодатели и спонсори. Бюджетът на предаването за месец е равно на излъчването на една минута рекламно време в голяма телевизия", заяви Люба Ризова.

Днес Миролюба Бенатова написа във Фейсбук, че в петък тя ще води вероятно последното предаване на "Въпросите":

"В петък аз имам честта "да мета" в студиото на предаването "Въпросите". Тогава ще е последното предаване за сезона, а може би и завинаги. Повече информация, в линк, в коментари. Между другото, страницата във фейсбук е хакната, така че там екипът не е качвал видеа от 13 юли."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки