БНТ Представя се завръща с епизод за Васил Михайлов

Документалната поредица на обществената телевизия се завръща от 21 септември

OFFNews 17 септември 2022 в 14:17 1525 0

Васил Михайлов

Снимка БНТ/Десислава Кулелиева

Големият актьор Васил Михайлов-

Документалната поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ се завръща с нов, четвърти сезон на 21 септември. Всяка сряда от 21:00 ч., зрителите на БНТ 1 ще гледат филмите посветени на живота и делото на личностите с вечни имена.

Премиерният епизод на „БНТ Представя“ е посветен на големия актьор Васил Михайлов. В следващите епизоди зрителите ще видят документалните филми за Георги Мамалев, Цветана Манева, Мариус Куркински, Димитър Пенев, Петя Дубарова, Николай Хайтов и Невена Коканова.

„БНТ има мисия - да информира, но и да опазва българския език и култура, да възпитава и да пази спомена за големите български личности. Документалната поредица „БНТ Представя“ е стожер на паметта ни към значимите имена, оставили следата си в поколенията, а зрителите припознават поредицата като една от любимите си телевизионни продукции.“, каза генералния директор на БНТ, Емил Кошлуков по време на представянето на новия сезон на „БНТ Представя“ и премиера на пилотния епизод.

„Благодаря ви! Изненадан съм от вниманието към мен. През 59-та година се трупахме във ВИТИЗ да гледаме, какво е това телевизия. Тази поредица е находка. Снимайте повече хора и ги снимайте навреме. Благодарен съм на телевизията, която години наред уважава труда ни.“ – сподели големият актьор Васил Михайлов.

„БНТ Представя" е портретна документална поредица, която започва през 2020 г. От тогава до днес, зрителите се срещат с някои от най-емблематичните имена на българската история, духовност и култура. Авторите използват уникален архив от Златния фонд на БНТ, вълнуващи изповеди, пътешествие из богатия творчески път на най-известните български актьори, режисьори, музиканти, писатели и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови