Антон Тодоров се извини на Виктор Николаев

OFFNews Последна промяна на 06 октомври 2017 в 17:14 11153 9

Снимка ГЕРБ - пресцентър

Антон Тодоров

В петък следобед, часове след скандалното си участие в сутрешния блок на Нова телевизия, депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров се извини на водещия Виктор Николаев.

Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми са изтълкувани абсолютно погрешно, аз държа да поднеса извинението си към Виктор Николаев, написа Тодоров в личния си Facebook профил.

В разговора с депутата, който тази сутрин говореше срещу президента Румен Радев за сделката с "Грипен"-ите, журналистът попита дали става дума за "шайка". Това видимо изнерви Тодоров, който заяви:

"Много силни думи. Ще ви изядат хляба. Тя и вашата колежка беше тръгнала в такава посока, ама гледам -липсва столчето ѝ. За такъв въпрос, аз ако съм шеф в телевизията, уволнявам"

Изказването на депутата предизвика вълна от възмущение от страна на политическите сили, медийната общност и неправителствените организации. bTV и БНТ също солидарно застанаха зад заплашения журналист.

Публикуваме без редакторска намеса пълния текст на извинението на Антон Тодоров:

"Днес един мой отговор на въпрос на журналиста Виктор Николаев предизвика сериозна полемика. Държа да подчертая, че изконно правило за мен е, че четвъртата власт е абсолютно независима над останалите. Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот съм се борил. Нещо повече, самият аз винаги съм държал на истината и на фактите и винаги съм си служил с тях. В конкретния случай не съм искал да "заплашвам" журналиста Николаев, но наблюдавам една всеобща истерия по темата. На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на "Грипен"-ите от служебното правителство на Огнян Герджиков е "продукт на определена шайка", аз отговорих: "Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й".

Как е възможно да се прави заключение, че съм заплашвал Виктор Николаев? Та логиката на неговия въпрос визираше „Шайката на Румен Радев“, който назначава служебното правителство. От неговите думи лесно можеше да се направи извода, че тя е желаещата да усвои 1,5 млрд. лева. Мойте думи бяха израз на загриженост, че с тези силни думи той би могъл да си навлече гнева на хора, които имат изключителни лостове за влияние. Имаше един друг президент, заради когото преди петнадесет години си отиде журналист от bTV!

В рамките на по-малко от десет дни съм обект на безпрецедентна атака за оплюване и дискредитация от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието, Командирите им и техните бизнес и медийни обръчи. Ченгетата от ДС и РУМНО - също. Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми са изтълкувани абсолютно погрешно, аз държа да поднеса извинението си към Виктор Николаев. Правя го заради моя култ към свободата, правя го заради всичко онова, за което се боря повече от 28 години и заради създалата се истерия в определени среди от тази моя реплика, която смятам, че не беше коректно разтълкувана."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2947

8

theprofet

07.10 2017 в 08:01

МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ похвати и навици трудно се забравят.

22092

6

Стефан

06.10 2017 в 23:29

Защо се извини на журналиста? Защото просто оцапа гащите от ужас, че си настъпил мотиката? И сега ще те изядат с парцалите, и никой портиер на телевизия, няма да те пусне да припариш и на паркинга, а?
Това го имаш и без тия нелепици, които си изтресъл уж за извинение.
Ами я докато се обясняваш като ученичка, обади как ще се извиниш на всички хора, в чиито живот бъркаш, и го изсипваш пред тълпата, даже без да са те питали. Любовници - нелюбовници, болести, починали майки, знам ли още какво ...
Гнус ме е от снимката ти, и в твой стил, изрично подчертавам, че хората които имат вземане-даване с тебе, сигурно също не са копрофили. Просто обичат миризмата.

7925

5

FeldMarschal

06.10 2017 в 21:33

Пе*ал! Ако имаш останало малко достойнство поне - ще се махнеш от политиката и ще идеш на село. Иначе само ще докажеш че си безгръбначно, едноклетъчно, паразитиращо същество!

11009

3

случайно прочетох

06.10 2017 в 18:44

В случая, извинението е второ нахалство!

25535

2

Izalina

06.10 2017 в 18:40

я, подайте там още малко кълчища. За една патка става дума...

7823

1

kokoten

06.10 2017 в 17:30

Късно е за извинения,свиньо,.....Просто винаги така си мислел и действал ....със самия си вид събуждаш огромно отвращение,пфу да не си жив,ега....