„Америка за България“ обяви конкурс за журналистически стаж в САЩ

OFFNews 14 януари 2015 в 19:18 5454 8

Фондация „Америка за България“, съвместно със Световния медиен институт, организира конкурс за участие в програма за журналистически стаж в САЩ.

В конкурса могат да участват български журналисти или фотожурналисти със стаж между 5 и 15 години във вестници, списания, радио, телевизия и новинарски интернет сайтове.

Кандидатите трябва да имат възможност да пътуват в продължение на девет седмици между август и октомври 2015 г., да бъдат български гражданство и да са с постоянно жителство в България.

Българският победител в конкурса ще бъде включен в група от десет стипендианти на Световния медиен институт.

Програмата осигурява възможността да се наблюдават отблизо сферите управление, политика, бизнес, медии, журналистическа етика и култура на САЩ чрез плътен график от лекции, пътувания и интервюта.

Програмата ще се проведе в Световния медиен институт в Минеаполис – Сейнт Пол, Минесота, като ще бъдат организирани пътувания до Вашингтон, Ню Йорк и други големи американски градове.

Спечелването на конкурса осигурява пътуването, настаняването и дневни за храна.

Крайният срок за кандидатстване е 15 февруари 2015 г.

Повече подробности можете да видите на интернет сайта на Световния медиен институт, откъдето става и подаването на заявление за участие в конкурса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!