11-членно ще оценява номинациите в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“

17 октомври 2016 в 11:10 2813 0

11-членно жури ще оценява номинации за петите годишнина награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Неговите членове са: Антоан Божинов, Владимир Йончев, Калин Първанов, Мария Чернева, Николина Дмитрова, Петьо Цеков, Пролет Велкова, Силвия Великова, Стояна Георгиева, Татяна Ваксберг и Юли Кривошиев.

Журито ще оценява номинациите в шестте категории: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист. Основните критериите, по които ще бъдат оценявани материалите са обективност, нестандартно отразяване и аналитичност.

Все още можете да номинирате или да се самономинирате за наградите на името на Валя Крушкина, като изпратите попълнен формуляр за номинация на електронен адрес: [email protected] до 20 октомври 2016 г. Формулярът, както и указанията за номиниране, можете да откриете тук.

Освен класация в отделните категории, журито ще излъчи и тазгодишния носител на голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Носителят на голямата награда се избира измежду всички номинирани. Имената на победителтие ще бъдат обявени на 24 ноември на официална церемония.

Конкурсът „Валя Крушкина“ се организира за пета поредна година от фонд „Валя Крушкина“, създаден през 2012 г. при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Целта на инициативата е да бъдат отличени достойни журналисти, с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови