Започват номинациите за годишните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“

OFFNews 11 септември 2016 в 12:10 4587 0

От днес започват номинациите за годишните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“, съобщиха от Фонд „Валя Крушкина“.

В продължение на един месец, до 20 октомври 2016 г., журналисти от различни български медии ще могат да бъдат номинирани или да се самономинират в 6-те категории на конкурса: Печатна медия, Радио, Телевизия, Онлайн медия, Млад журналист и Снимащ журналист. Задължително условие за участие в конкурса е номинираните материали да са авторски и да са публикувани в периода: от 11 септември 2015 до 11 септември 2016 година.

Номинираните кандидати ще се оценяват от независимо жури по: обектнивно и нестандартно представяне на конкретен казус; анализ на обществено значим проблем; ясно изразена лична позиция, отстоявана в името на гражданите. Носителят на Голямата награда „Валя Крушкина“ се избира директно от журито измежду номинираните.

Номинирането става чрез изпращане на попълнен формуляр на електронен адрес: [email protected] до 20 октомври 2016 г. Формуляра, както и подробни указания за кандидатстване ще откриете приложени тук.

Конкурсът „Валя Крушкина – журналистика за хората“ се организира от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ за пета поредна година. Неговата цел е да отличи журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите.

В досегашните издания на конкурса са получени над 250 номинации с над 450 материала. Интересът към конкурса потвърждава необходимостта от подобно начинание и показва, че наградите на името на Валя се превърнаха в мерило за качествена журналистика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови