Седем основни стъпки при планирането на сватбата

OFFNews 20 октомври 2020 в 16:30 5814 0

Предложението за брак е само първа стъпка към приключението, което предстои оттук нататък в семейния живот. И ако още от сега бъдещото семейство не е сигурно откъде да започне, за да сведе стреса до минимум, е най-добре да се довери на сватбена агенция.

Сватбата вероятно ще бъде най-голямото парти, което някога младите влюбени ще организират, а самият процес може да бъде доста плашещ в началото. Но независимо дали става въпрос за малка, семпла сватба или голямо, пищно тържество, стъпките за планиране остават едни и същи.

Най-добре е да се започне с една задача, а не с няколко неща наведнъж, за да не се превърне цялата подготовка в хаос. Ако има такава възможност, е добре да бъдат делегирани определени отговорности на членове от семейството и приятели на младоженците, които имат желание да помагат.

И така, колко време е необходимо, за да се планира сватбата?

Твърдо правило по този въпрос няма, тъй като всеки може да мине по стъпките със свое собствено темпо. Необходимото време зависи от два важни фактора: 1) общата времева рамка - година и сезон, когато бракът ще бъде сключен и 2) колко дълго мъжът и жената искат да бъдат сгодени.

Ето и няколко основни съвета по отношение на подготовката на сватбата, така че тя да се превърне в едно от най-веселите събития за всички присъстващи:

1. Определяне на бюджета

Това може да не е най-забавната част от процеса, но от нея зависи останалата част от планирането на сватбата. Последното нещо, което бъдещата булка би искала, е да се влюби в място, рокля и т.н. и да осъзнае, че е напълно извън възможностите й. Затова е по-разумно да бъде изготвен общ бюджет, който след това да бъде разпределен според нуждите.

2. Вдъхновение

Една от най-забавните части от планирането на сватбата е събирането на вдъхновение. На тази стъпка бъдещите младоженци трябва да помислят каква сватба искат да имат - класическа или модерна? Ще има ли тема? Добра идея на този етап е да се следят Pinterest, Instagram, както и различни уеб сайтове за сватби и да се обмислят цветове, идеи за декор и други.

3. Списък с гости

Въпреки че не е нужно да има окончателен списък с гостите веднага, при планирането на сватбата, изготвянето на прогнозен брой гости е важно. Има голяма разлика между сватба от 50 души и сватба от 300 души, особено когато става въпрос за опциите за място и бюджета.

4. Избор на дати

Дата на сватбата не може да бъде официално определена, преди да се резервира мястото, където ще се проведе. Добра идея в случая е да се изберат няколко потенциални дати за сватба, преди да се започне с разглеждането на местата. Двойката първо трябва да избере сезона, през който иска да се ожени, дали ще е в делничен или празничен ден и т.н. 

5. Избор на място

След като са определени бюджетът, прогнозния брой гости и няколкото потенциални сватбени дати, може да се пристъпи към резервация на място за сватба. В града ли ще бъде или на плажа, в планината, в ресторант, в двора на къщата на семейни приятели - има толкова много опции, от които бъдещото семейство може да избира.

6. Меню, музика, снимки

Средностатистическата двойка наема 13 допълнителни услуги, които да помогнат за създаването на мечтания сватбен ден. Това на пръв поглед изглежда много, но е важно да има подходящи хора, които да се погрижат за гладкото протичане на големия ден. Става въпрос за сватбен фотограф и видеооператор, диджей, флорист, сладкар, длъжностно лице и др.

7. Уебсайт/ група в социална мрежа за сватбата/ сватбен хаштаг

Създаването на уебсайт или група за сватбата е най-лесният начин гостите да бъдат в течение с всеки етап от подготовката на сватбата. Не забравяйте да включите на уебсайта си цялата важна информация за големия ден - дата, местоположение, как се стига до там, подробности за гостите и други. Сега е и времето да създадете своя сватбен хаштаг, който да използвате в социалните медии, водещ до сватбения ви ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews