'Простосмъртните' гости на кралската сватба смаяни, казаха им да си носят храна за пикник

OFFNews 04 май 2018 в 11:56 27411 0

Голяма част от гостите на кралската сватба в Лондон останаха изумени от съобщението, че трябва сами да си осигурят храна и напитки, докато гледат церемонията.

1200 обикновени граждани - представители на неправителствени асоциации и различни социални групи - бяха поканени да наблюдават на открито пристигането и отпътуването на принц Хари и Меган Маркъл за венчавката на 19 май като жест за стопяване на дистанцията между класите. Впоследствие обаче гостите получили писма, в които представител на двореца ги съветва да си носят "пикник за обяд", тъй като на място няма да е възможно да си купят храна и напитки.

Последва съобщение от двореца Кенсингтън, че ще бъдат осигурени напитки и закуски, но без повече подробности, уточнява "Гардиан". Вестникът цитира представител на неправителствена организация на хора с увреждания, получили покани за сватбата. "Те питаха каки така дворецът има такъв бюджет, а ние трябва да си носим храна за пикник. Необяснимо е", коментира той.

Гостите с покана да наблюдават пристигането на младоженците ще прекарат около 4 часа и половина пред църквата "Сейнт Джордж", като ще са разположени на ливадите и алеите около нея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови