"Златев е близък с Рашидов, затова прави каквото ще с "Къщата с ягодите"

Калоян Константинов 23 октомври 2015 в 15:54 6254 2

Снимка Булфото / Тихомира Методиева

Професор. Велислав Минеков.

"В скандала с "Къщата с ягодите" има много интересно следствие: централата на "Лукойл" в София е достатъчно украсента с творчеството на господин министъра. Игрището за голф в Правец на директора на "Лукойл" Валентин Златев е украсено със същите неща. Синът на господин министъра водеше ПР кампанията на "Лукойл". Госпожа Диана Дамянова, която отговаряше за ПР-а на "Лукойл", се захвана с ПР-а на господин министъра. Рашидов си създаде сам този т.нар. "експертен съвети" от свои близки и познати приятели, които да бъдат в услуга".

Това заяви професор Велислав Минеков по време на пресконференция днес по случай реставрацията и консервацията на разкопките в Ларгото. На нея той засегна и други проекти на МК, както и паметници на културата, които са под попечителството на министерството.

Такъв е и т.нар. "Къща с ягодите", която от няколко дни е център на вниманието, след като излезе информация, че ще бъде съборена и изградена наново от собственика ѝ Валентин Златев.

"Аз тук се явявам като колекционер, колекционирам скандали от Министерството на културата", каза Минеков, като добави, че всеки месец от МК излизат по 2-3 големи скандала всеки месец, но те остават в тишина.

Относно реставрацията на Сердика той бе категоричен, че случващото се е "потресающ кич". Професорът поздрави единствения кандидат-кмет, дошъл на пресконференцията - Виктор Лилов, че се е ангажирал лично с темата, за разлика от Фандъкова и останалите кандидати за поста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!