Започва гласуването за наградата ''Кристална лира''

OFFNews 25 октомври 2023 в 15:01 595 0

Награди

Снимка Награди "Кристална лира"

Награди "Кристална лира"

От вчера, 24 октомври, започна гласуването за една от специалните награди „Кристална лира“, които се връчват ежегодно за постижения в музикалното и танцовото изкуство, съобщават от „Кантус фирмус“.

Всеки желаещ има възможност да даде своя вот за една от всички класирани номинации от различните категории, учредени в статута на отличието. Това може да стане на уебсайта на радио „Класик А“ – до 30 октомври 2023 г.

„Кристална лира“ е отличие, създадено през 1997 г. То се връчва с цел създаване на система за обществено отбелязване на забележителни постижения в изпълнителското и танцовото изкуство. Инициатори са Съюзът на българските музикални и танцови дейци и агенция „Кантус фирмус“.

Призовете се присъждат в някалко категории – „Оперно изкуство“, „Оперетно изкуство и мюзикъл“, „Музикален фолклор“, „Танцов фолклор“, „Поп и рок музика“, „Педагог“, „Инструменталист“, „Постановъчен екип“, „Балетно изкуство“, „Джаз“, „Оркестрово изкуство“, „Хорово изкуство“, „Млад изпълнител“, „Диригент“, „Камерен ансамбъл“, „Музикална критика и публицистика“, „Духов оркестър“, „Звук и звуков дизайн“, „Мениджмънт в музикалното и танцово изкуство“.

Връчването на отличието е на 1 ноември в Националния музикален театър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика