Започна записването за Лятната школа по класически езици

ОFFNews 28 април 2016 в 17:50 3474 0

Снимка от предишна лятна школа.

Лятото наближава и с него бавно идва време за почивки, фестивали, екскурзии и - учебни школи.

По-конкретно става въпрос за новото издание на Лятната школа по класически езици, което ще се проведе между 21 и 30 август в почивна база "Атия", на 17 км южно от Бургас.

Събитието е дело на преподавателя и специалист по латински и старогръцки език Димитър Драгнев, който заедно със свои колеги от Холандия, Белгия, СУ и НГДЕК ще организира уроци, игри и забавления за ученици и студенти по старогръцки и латински език. 

"Лятната школа ще ви покаже, че мястото на древните езици днес далеч не е само по кабинетите. В Лятната школа правим пътуване не само до морето, но и във времето, защото чрез заниманията си с древните езици опознаваме хората от различни епохи, мислим за връзките между тях и откриваме нещо важно и за себе си. А и както при всяко пътуване имаме достатъчно време и за истинска почивка - в случая на плажа", пишат организаторите.

За контакт може да пишете по електронната поща на Димитър Драгнев - [email protected]. Важно е да се отбележи, че всеки, който желае да се запише, трябва да има поне основни познания латински език. 

Цената за транспорта, нощувките, задължителната застраховка и храната за всички дни е 215 лв., като учебните и развлекателни занимания са напълно безплатни.  

Срокът за записване е 11.05.2016 г. Подробности може да научите от този сайт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови