Захари Карабашлиев представя новия си роман ''Рана'' в Младежкия театър

OFFNews 23 октомври 2023 в 14:26 1132 0

Снимка "Рана"

"Рана"

Захари Карабашлиев ще представи новия си роман „Рана“ на 2 ноември, като домакин на събитието ще е Младежкият театър „Николай Бинев“, съобщават издателите от „Сиела“.

В премиерата ще участват актрисата Теодора Духовникова, музикантите Мила Първанова (контрабас) и Калоян Георгиев (арфа). Авторът Захари Карабашлиев и проф. Пламен Дойнов ще говорят за книгата, а модератор на разговора ще е журналистът Бойко Василев.

Историята в „Рана“ проследява Сава – бежанец от Одринска Тракия след Балканските войни, който е студент по право в София, и Елиза – генералска дъщеря, талантлива пианистка, ученичка в последен клас на Музикалното училище. Любовта им е невинна и кратка — новата, голяма световна война ще прати младия идеалист в школа за запасни офицери, а през септември 1916-а ще го отведе на Добруджанския фронт, където съдбата го среща с мобилизиран румънски писател и четиригодишно сираче, разказват издателите.

По думите им романът е отзвук от болките на „една окрилена от идеализъм, но разкъсвана от безпощадни конфликти България, в която лични и национални рани са все още незараснали“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!