Забраниха лазерните мечове и маските в кината в САЩ

ОFFNews 03 ноември 2015 в 19:07 4698 0

Джедаи срещу сити по време на Великата война.

Почитателите на Междузвездни войни няма да могат да носят маски и в някои случаи лазерни мечове по време на прожекциите на новия епизод от поредицата - "Силата се пробужда", който излиза по кината от 18 декември, съобщи "Гардиън".

"Синемарк", третата най-голяма верига кина в Щатите с повече от 400 салона в 40 щата ще забрани маските, лицевата боя и оръжията играчки (бластери, мечове и т.н.). AMC, която има 346 салона в Северна Америка също ще ограничи феновете да носят неща, които биха накарали други зрители да се почувстват неудобно или да бъдат разсеяни от гледането на филма. 

"Гостите с костюми са добре дошли, но без маски. Накратко, носете си светлинния меч, изключете го по време на прожекцията, а бластера и маската на Вейдър оставете вкъщи", написаха от веригата.

Забраната идва във време на засилено притеснение за безопасността на кино салоните в САЩ, след като две жени бяха застреляни по време на филм през юли, а 12 души загубиха живота си при среднощно гледане на последния епизод на "Батман" през 2012 г., когато мъж, облечен като Жокера, откри огън.

Част от хората дори искат на входовете на кината да бъдат поставени металдетектори, като за няколко прожекции бяха поставени временни такива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews