Време за градеж: Най-новото в най-стария български университет

Последна промяна на 25 октомври 2013 в 16:02 2884 5

Потайностите на Университета не се изчерпват с непознатите истории от миналото
Потайностите на Университета не се изчерпват с непознатите истории от миналото

Във филма "Време за градеж" екип от студенти на Университетската телевизия “Алма матер” разказва за най-новото в най-стария университет в България.

"Време  за градеж" ще бъде излъчен в събота, 26 октомври от 16:30 ч. по БНТ1.

Потайностите на Университета не се изчерпват с непознатите истории от миналото. Малцина знаят с какво разполага Софийският университет „Св. Климент Охридски” днес и какво предлага не само на студентите и преподавателите си, а на много по-широк кръг от хора. Какво правят научните работници в лабораториите на Физическия факултет? С какво се занимават математиците от Факултета по математика и информатика? Какъв е резултатът от труда на биолозите в Ботаническите градини? Какво разказват филмите и предаванията на Университетската телевизия и програмите на Университетското и студентското радио на хората извън аудиториите, извън учебните студиа, извън академичната общност? Какво градят студентите и младите учени – на това е посветен филмът на Университетската телевизия “Алма матер”.

А какво могат студентите, когато излязат от Университета? Могат да направят оптичен вълновод. Да направят разклонител. Да използват фантастични понятия за време като фентосекунда. Да разработват компютърни програми, с които да улеснят администрацията на собствения си факултет. Могат да се състезават с най-добрите в света.

Най-важното е, че могат да променят света, защото сега е тяхното време. Време за градеж.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.10 2013 в 10:42

Византиец, аленочервен ГЪЗ!!!!!!!!!!!

27.10 2013 в 10:41

аленочервен ГЪЗ!!!!!!!!!!!

26.10 2013 в 05:01

Византиец, нямаш никакви познати преподаватели в Университета. Изобщо не си стъпвалтам. Ти дори не си византиец, ти си един аленочервен ГЪЗ.

25.10 2013 в 19:01

Имам доста приятели и познати преподаватели в СУ. Не съм чул от тях нито една добра дума относно нивото на студентите. Ходих няколко пъти по служба, направо прилича на маймунарник. Университет не е виновен, че кандидатстудентите не стават, лошото е че ги оставят да завършат и да се дипломират. Там е пълно с младежи и девойки, които нямат дори адекватно средно образование, камо пък да се опитват да придобият "вишо". Хич не ми ги хвалете тия окупанти, това са същите посредствености и коври чалгарки, както се вижда от снимките.

25.10 2013 в 17:08

Време е да си помечтаем, да, щото реалността е, че скоро ще има дузина африкански държави с повече отделени пари за наука и по-добре финансирани научни програми, а още не сме подписали като страна-партньор дори началното споразумение за сътрудничество с ЕКА, и да изброявам ли ?
Май няма смисъл.