Време за градеж: Най-новото в най-стария български университет

25 октомври 2013 в 16:02 3724 5

Потайностите на Университета не се изчерпват с непознатите истории от миналото
Потайностите на Университета не се изчерпват с непознатите истории от миналото

Във филма "Време за градеж" екип от студенти на Университетската телевизия “Алма матер” разказва за най-новото в най-стария университет в България.

"Време  за градеж" ще бъде излъчен в събота, 26 октомври от 16:30 ч. по БНТ1.

Потайностите на Университета не се изчерпват с непознатите истории от миналото. Малцина знаят с какво разполага Софийският университет „Св. Климент Охридски” днес и какво предлага не само на студентите и преподавателите си, а на много по-широк кръг от хора. Какво правят научните работници в лабораториите на Физическия факултет? С какво се занимават математиците от Факултета по математика и информатика? Какъв е резултатът от труда на биолозите в Ботаническите градини? Какво разказват филмите и предаванията на Университетската телевизия и програмите на Университетското и студентското радио на хората извън аудиториите, извън учебните студиа, извън академичната общност? Какво градят студентите и младите учени – на това е посветен филмът на Университетската телевизия “Алма матер”.

А какво могат студентите, когато излязат от Университета? Могат да направят оптичен вълновод. Да направят разклонител. Да използват фантастични понятия за време като фентосекунда. Да разработват компютърни програми, с които да улеснят администрацията на собствения си факултет. Могат да се състезават с най-добрите в света.

Най-важното е, че могат да променят света, защото сега е тяхното време. Време за градеж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови