Виртуозната пианистка Надежда Влаева спечели приза ''Музикант на годината'' на БНР

OFFNews 01 юни 2022 в 08:05 1598 0

Надежда Влаева

Снимка БТА

Надежда Влаева

Пианистката Надежда Влаева е победител в допитването на предаването за класическа музика "Алегро виваче" на програма "Хоризонт".

Това стана ясно снощи на церемония, в която на младата пианистка получи наградата си. Над 3000 човека са дали своя вот в 31-ото издание на анкетата и с гласа си са определили победителя, съобщават от БНР.

Надежда Влаева живее и работи в чужбина, но в репертоара и има много български произведения, които тя популяризира по сцените в цял свят.

През миналата година Влаева записа в Лондон диск с пиеси от Панчо Владигеров.

Освен Влаева награди получиха още Александър Вичев („Млад музикант на годината“), Детският хор на България („Музикален проект на годината“), Кирил Търпов („Активна творческа дейност“), Людмил Ангелов („Юбилей“),"Фортисимо" ("Ансамбъл на годината") и Стоян Караиванов, който получи специалния приз на името на Олга Камбурова.

По време на церемонията със свои изпълнения се включиха лауреатите, участие взеха и носители на награди и от минали издания на събитието, сред които баритонът Кирил Манолов и китаристът Георги Димитров – Жожо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови