'Въздушната принцеса' трябва да се гледа от малки и големи, от принцове и принцеси

Зарина Василева 03 май 2019 в 09:00 3437 0

Тя е въздушна и е принцеса. Познахте – тя е тийнейджърка. Не може да стъпва по земята, да изпитва чувства и да бъде състрадателна към чуждото нещастие. Но тя също страда. Страдат и родителите ѝ, които притеснени за нея, забравят за обичта си.

Историята не е нито само за деца, нито само за тийнове, нито само за момичета, нито само за възрастни. Това е история за всички, които се вълнуват от порастването, летенето и приземяването.

Тя е разказана чрез великолепните стихове на изящната Мария Донева, които все едно са родени единствено за музиката на Емелина Горчева. Мелодиите и думите са сплетени в прецизна симфоничост, която бързо докосва децата и с лекота предава важните послания на сериозните теми.

“Когато сме нежни, когато сме мили, когато на слабия даваме сили, когато във трудност ръка си подаваме, помагаме си и приятели ставаме, когато откликнем на чуждата нужда, когато лекуваме болката чужда, по-светли и леки, от радост блестим - можем дори да летим.”

Красивите образи танцуват на фона на изключително стилни декори в театър "Възраждане", които разпалват още повече въображението.

Виттория Николова говори с любов за героинята си и се радва, че тя е принцеса именно в история, в която с много въображение се разказва за най-хубавите неща: любовта, приятелството и полета на духа.

Според Георги Златарев, постановката разказва за всичко онова, през което човек трябва да мине, за да се научи да ходи сам и да не разчита на другите да го носят. И задължително трябва да се гледа от момчета, защото принцовете са тези, които приземяват принцесите.


"Въздушната принцеса" можете да гледате в театър Възраждане на: 4 и 19 май ; 1 и 30 юни. На всяка от тези дати представлението се играе от 11.00 ч. и от 12.30 ч.

РЕЖИСЬОР: Любомира Костова
ДРАМАТУРГ: Венелина Петрова
СЦЕНОГРАФИЯ И КОСТЮМИ: Мила Дикалова
КОМПОЗИТОР: Емелина Горчева
ТЕКСТ НА ПЕСНИТЕ: Мария Донева
МУЗИКАЛЕН ДИРЕКТОР: Гьорги Георгиев - Антика

Участват:

Виттория Николова
Йордан Ръсин
Мариана Жикич
Георги Златарев
Жана Рашева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews