Темата на Малкия сезон в Сфумато е ''Изчезващият човек''

OFFNews 02 април 2024 в 17:45 1144 0

Малък сезон

Снимка Малък сезон

Малък сезон

Тази година „Малък сезон“ ще се проведе от 28 юни до 7 юли, а темата на предстоящото фестивално издание е „Изчезващият човек“, съобщават организаторите от Театрална работилница „Сфумато“.

Те отбелязват, че са предвидени десет дни на активна творческа работа върху автори и идеи, свързани с болната за човека на XXI век екзистенциална тема.

„Повече лаборатория – ателиета за актьори, език на тялото, сценографи: с водещи проф. Св. Кокалов, Борис Кръстев, Цвета Дойчева. Срещи-дискусии с изключителния Ицко Финци, Габор Томпа – световноизвестен режисьор и директор на театъра в Клуж, Румъния, Симон Нортън – голям шведски актьор и председател на техния Съюз на артистите“, разказват от екипа. Ще има също десетки оригинални представления на млади български и чужди театрали, презентации на идеи в процес, прожекции на емблематични спектакли и ново младо кино, концерти.

„Малък сезон“ е единствен сред сродните фестивали, който предоставя условия всички заявени проекти да бъдат показани и селекционира събития за Големия сезон по време на фестивала – един рядък и труден жест към спонтанната креативност. Работещ модел за насърчаване и подкрепа на най-младите“, казват още организаторите. Те уточняват, че ще бъдат номинирани до пет събития с възможност за включване в програмата на сезон 2024 – 2025 г. на театрална работилница „Сфумато“. Всички зрители ще влизат със свободен вход.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки